Ezrével nőtt a kátyúk száma

Veszprém - A közeli napokban észlelt, helyenként a negyven fokot elérő hőmérsléklet-ingadozás az utakat is megviselte, tömegével jelentek meg a kátyúk.

Varga Ibolya

A Magyar Közút Zrt. által üzemeltetett mintegy 30 ezer kilométeres országos közúthálózaton 77 üzemmérnökség 3 300 embere dolgozik az úthibák kijavításán. Több helyen táblával figyelmeztetik az autósokat a kátyúkra, hiszen nem tudnak mindenütt egyszerre jelen lenni.

Sümegi Pétertől, a közútkezelő területileg illetékes regionális főmérnökétől megtudtuk, öt fok alatti, illetve esős időben kevésbé eredményes az útjavítási munka, emellett, az ünnepek alatt ezen a területen is többen veszik ki a szabadságukat. A kátyúk eltüntetése január 4-től lesz lendületesebb, abban az esetben, ha az időjárási feltételek javulnak.

A saját tapasztalataink is azt igazolják, hogy általában az év első három hónapjában van olyan hideg, annyi csapadék, vagy olyan méretű hőingadozás, amelyek jelentősen megnövelik a kátyúképződés valószínűségét. Az úthibák eltüntetése terv szerint zajlik, először a forgalmasabb utakat javítják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!