Elhibázott ima

Veszprém - Debreczenyi János újévi köszöntője nem adott programot, hiányzott belőle az átélhető, hitet és reményt adó jövő képe. Ráadásul a polgármester sujtásos dolmányával, aranyrojtos nyakbavalójával úgy nézett ki, mint egy időben eltévedt Mikszáth regényhős a 19. század közepéről.

Szabó Péter Dániel

A Veszprém Televízióban elhangzott beszéddel kapcsolatban mondta ezt hétfőn sajtótájékoztatón Asztalos István önkormányzati képviselő. 

- Amikor fogy a remény, akkor lenne választott vezetőnk első számú kötelezettsége, hogy elemi erővel, a kiábrándultság falait is áttörve azt üzenje Veszprémnek, hogy igenis van jövőnk. Azt vártam a polgármestertől, hogy konkrétumokról beszél és pontról pontra elmondja Veszprémnek, hogy hol tartunk és hova kívánunk elérni. Debreczenyi János adós maradt ezzel, aki hallgatta, nem tudhatta meg, hogy a megyeszékhely polgármesterének van-e egyáltalán jövőképe - hangsúlyozta Asztalos István, aki az ünnepi köszöntő végén a Magyarország feltámadásáért mondott imát különösképp kifogásolta.

- Mások hitét tisztelem és fontos erőforrásnak tartom, ugyanakkor magánügynek is. A hiteles ima a templomba való. Ugyanakkor nem tudom hitelesnek elfogadni annak az embernek az imáját, aki sok éven keresztül tagja volt a harcos, elkötelezett vallásellenességet hirdető Magyar Szocialista Munkáspártnak, még akkor is, ha tudom, az emberi lélek képes nagy fordulatokra - szögezte le Asztalos István, aki szerint maga az ima is elhibázott volt. Magyarország feltámadásában ugyanis nem kell hinni, Magyarország él. Küzd és gyötrelmei vannak, de az embereknek köszönhetően vannak sikerei is.

A polgármester újévi köszöntője megtekinthető itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!