Esély a lemaradóknak - Lakossági fórum a Hemóban

Veszprém - Létesítsenek közösségi helyiségeket, például gyermekmegőrzőt a Haszkovó utca 18-as sorházban. Az épületben élő Nagy Piroska javasolta ezt hétfőn, a Hemóban rendezett lakossági fórumon.

Varga Domokos Péter

Önkormányzati vezetők szociális városrehabilitációs pályázati lehetőségről tartottak tájékoztatást, és egyben felmérték a felmerülő lakossági igényeket.

A valamilyen szempontból lemaradt lakóegységek vehetnek részt a Közép-dunántúli Regionáli Fejlesztési Tanács által kiírt, uniós forrásból finanszírozott pályázaton - közölte az Aditus Zrt. regionális igazgatója.

Balogh Balázs ismertette, hogy lehetőség nyílik lakóingatlanok, közterületek, közintézmények fejlesztésére, az életszínvonalat javító civil programok támogatására. Ez a pályázat tehát azt szolgálja, hogy önök otthonosabban, biztonságosabban, kényelmesebben tudjanak élni - foglalta egy mondatba a megnyíló lehetőséget az Aditus Zrt. igazgatója.

A város 500-550 millió forintot forintot oszthat szét, a fejlesztés 85 százalékára lehet pályázni, a fennmaradó összeget önrészből kell biztosítani - tért ki az anyagi háttérre Brányi Mária.

A városstratégia tanácsnok azt is elmondta, a  kiírás feltételei szerint azok az épületek, közösségek nem a pályázhatnak, akik részt vettek a panelprogramban. Egy összefüggő terület, lakóegység fejlesztése valósulhat majd meg az elnyert pénzből, ennek kiválasztására várják a javaslatokat.

A lakosság képviselői közül többen felvetették, hogy a panelprogramban részt vevők mindenképpen elesnek-e a felvázolt lehetőségtől. A jelen lévő városvezetők megígérték, továbbítják a kiíróknak azt az igényt, hogy a panelprogramhoz képest új célt megjelölők részt vehessenek a pályázaton.

Több ötlet is felmerült, például a Barátság park vagy a Hemo előtti zöldterület felújítása - kiderült, az előzőre ez a pályázat nem ad lehetőséget -, kihelyezett munkaügyi alközpont létesítése a Hemóban, vagy a Haszkovó úti buszforduló megszüntetése, helyén park és őrzött parkoló létesítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!