Lánglovagokat képeznek

Pápa - Szakképző tanfolyamot indított Pápán a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A hétfőn kezdődött 630 órás OKJ-s képzésen a megye több településéről, így Ajkáról, Badacsonytomajról, Veszprémből, Pápáról, Balatonfűzfőről vesznek részt lánglovag-jelöltek.

Nagy Imre

A hivatalos tanfolyamindítón a vendéglátók nevében Németh Tamás parancsnok, majd dr. Lauer János tűzoltó ezredes, megyei parancsnok köszöntötte az állományt. 

Aki idáig eljutott, az komoly kiválasztáson esett át, kivételes helyzetbe került, hiszen egy olyan hivatással ismerkedik, amit tradíciók, elismerés, precizitás, maximális tudás fémjeleznek - fogalmazott köszöntőjében a parancsnok, aki a sikeres tanfolyam garanciájának tekinti többek közt a pápai helyszínt és a helyi tűzoltóság szakembereit, oktatóit. Ők a megyei igazgatóság kollégáival kiegészülve vezetik be az újoncokat az elméleti és gyakorlati ismeretekbe.

A tanfolyam az alapképzésen túl különböző kisgépkezelői ismereteket is ad. A négyhónapos képzés elméleti része március végéig, a csapatszolgálat május elejéig tart. Ezt követi a záróvizsga, ahol a hallgatók számot adnak a szerzett ismeretekről. Az iskola parancsnoka Csillag István tűzoltó százados.

A képzésen összesen tizenhárom jelölt vesz részt, akik az eredményes vizsga után teljes jogú tűzoltóként teljesítenek szolgálatot a megye különböző településein.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!