Veszprémi állatkert: megérkeztek Szása hölgyei

Veszprém - Megérkeztek Szása, a szibériai tigris hölgyei a Kittenberger Kálmán Növény-és Vadasparkba. A szállítás a zord időjárási viszonyok ellenére zökkenőmentes volt.

Nagy Terka

Észak-Németországból ezerkétszáz kilométert tett meg a két fiatal nőstény szibériai tigris, hogy később Szásával, a veszprémi állatkert tigrisével egy tenyészcsapatot alkothassanak.

Bár a két hölgy idősebb, mint Szása, hiszen elmúltak egy évesek, a hím hamar „behozza” majd lemaradását. A nőstények ugyanis már kifejlett, gyönyörű, százkilós nagymacskák, vérszomjas üvöltéssel fogadták az üdvözlésükre összegyűlt újságírókat.

De előbb még le kellett küzdeniük a nagymértékű havazással járó kellemetlenségeket, hiszen Németországban komoly gondokat okozott a hó, s a behavazott Bakony se volt veszélytelen. Mindezek ellenére zökkenőmentesen érkeztek meg Veszprémbe, ahol a szakemberek nagy körültekintéssel pakolták át őket új helyükre.

Az impozáns nagymacskák meglepő produkcióval is szolgáltak: egyikük helyből felugrott a belső ketrec tetejére, rögtön megjelölve új helyét, és a körülötte állókat. A két új tigrisnek még nincs neve, az állatkert munkatársai nevezik majd el őket.

A tigrishölgyek egyelőre ismerkednek új környezetükkel, néhány nap múlva azonban várhatóan láthatóak lesznek a külső kifutón is. Szásával később engedik össze őket.

A szibériai tigrist a kihalás veszélyezteti, ezért fokozottan védett faj, melynek fennmaradását a veszprémi csapattól is várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!