Fiatal rablók késsel fenyegették a megijedt asszonyt

Hajdúhadház - Késsel fenyegettek meg fiatal- és gyermekkorú rablók egy nőt hajdúhadházi lakásában; az asszony annyira megijedt, hogy csak másnap hajnalban mert kimozdulni a lakásból - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken.

MTI

Vezendi Jánosné tájékoztatása szerint az 54 éves hajdúhadházi asszony elmondta, hogy férjét kórházba szállították, és szerdán késő estig várta, hogy esetleg hazaviszik a mentősök. 

Este amikor kiment, hogy bezárja a kaput, általa ismeretlen fiatalok a kerítésből letört lécdarabokkal kezdték el megdobálni. Az asszony megijedt és visszament a lakásba, de oda is utána mentek, valamennyi támadója kezében kerítésléc volt. 

Ezt követően az elkövetők a konyhaszekrény fiókjából késeket vettek magukhoz, megfenyegették a nőt, hogy meg ne szólaljon, mert különben a kést használni fogják. Lakásából kipakolták az értékeket, gázpalackot, ruhaneműt, televíziót, rádiót, mobiltelefont, többször is fordultak, majd távoztak.  A sértett annyira félt, hogy csak másnap hajnalban mert kimozdulni a lakásból - ismertette a részleteket a szóvivő.

Hozzátette: a külön erre az ügyre felállított nyomozó csoportnak csütörtökön sikerült elfogni az gyanúsítottakat, bár közülük hárman is megpróbáltak elmenekülni, illetve egy romos házban elbújni a rendőrök elől. 

A bűncselekményt két fiatalkorú és három gyermekkorú helyi lakos követte el. A két fiatalkorú fiút őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra. A három gyermekkorú, bár részt vett a bűncselekmény elkövetésében, életkora miatt elkerüli a büntetőjogi felelősségre vonást - mondta Vezendi Jánosné rendőr őrnagy.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!