RTL Klub: Budaházy György volt a Magyarok Nyilai katonai vezetője

Budapest - Az RTL Klub birtokába került hangfelvételen a Magyarok Nyilai-ügy egyik gyanúsítottja azt mondta: Budaházy György a szervezet katonai vezetője.

Kiss Nikolett

A kereskedelmi csatorna csütörtök esti híradójában újabb részleteket közölt az egyik tanú által készített hangfelvételből. Ezen az azóta már előzetes letartóztatásban lévő egyik gyanúsított azt mondta: két, vagy három lövést adott le Hiller István oktatási miniszter házára 2007 decemberében.

A beszélgetést az RTL Klub információi szerint Benkő György vette fel mobiltelefonjával, aki kapcsolatban állt az egyik taggal.

Szerdán ugyanezen hangfelvételre támaszkodva az RTL Klub azt közölte: a Magyarok Nyilai nevű terrorszervezet verte meg Csintalan Sándort és robbantott több politikus házánál. Ezen többek között azt mondja az ügy egyik gyanúsítottja: "Mi vertük meg a Csintalant, mi dobáltunk Molotovot az országgyűlési képviselőkre, mi robbantottunk a Szilvásynál, én lőttem a Hiller házára (...)".

A felvételeket készítő tanú megszólalt a TV2 Tények című műsorában is. Azt mondta fél, mert szerinte többen még szabadlábon vannak a csoportból.

A büntetőügynek jelenleg 16 gyanúsítottja van, akik közül - Budaházy Györggyel együtt - jelenleg 11 személy van előzetes letartóztatásban. Budaházyt azzal gyanúsítják, hogy 2007 elején egy több személyből álló, Hunnia Mozgalomnak nevezett csoportot hozott létre és vezetett azért, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal - őket megfélemlítve - befolyásolják a parlamenti döntéseket.

A Központi Nyomozó Főügyészség Budaházy Györgyöt mindezek alapján terrorcselekmény bűntettével, robbanóanyag és robbantószer készítésével elkövetett robbanóanyaggal visszaélés bűntettével, emberölés előkészületének bűntettével és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettének elkövetésével gyanúsítja. 

A nyomozóhatóság szerint Budaházy György a cselekményeket bűnszervezetben, annak vezetőjeként követte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!