Álomból rémálom - Kíméletlenül kihasználta riválisa hibáit a Loki

Pápa - Az első félidő elején még úgy tűnt a forduló meglepetése születik a Perutz stadionban vasárnap délután és az újonc magabiztosan két vállra fekteti a bajnoki címvédőt. A vége mégis pápai vereség lett, amiből sok tanulságot levonhatnak a hazaiak.

Sikos Gábor

Igazán jó iramú, fordulatokban és helyzetekben gazdag találkozót hozott a Lombard Pápa és a Debrecen bajnoki összecsapása.

A hazaiak egy teljesen új szerkezetben, még támadóbb felfogásban léptek pályára, és meg is lepték riválisukat, akiknek közel húsz percig csak a védekezés emésztette fel minden energiájukat. Talán még a kilátogató hazai drukkerek sem számítottak ekkora fölényre a Bajnokok Ligáját is megjárt együttes ellen.

Az álomfoci azonban hamar rémálommá változott. A vendégek gyakorlatilag helyzet nélkül megfordították a mérkőzést. Először a Lombard védelem hozott össze egy ziccert az addig csak szenvedő Rudolf Gergelynek, majd a válogatott csatár beadását fejelte Tóth Gábor saját kapujába. Két ilyen találat pedig nagyon meg tudja törni egy csapat lendületét. Erről Gyömbér Gábor a pápaiak utánpótlás-válogatott középpályása nyilatkozott lapunknak, aki Tóth Gáborral közösen a szűrő feladatokat látta el a pálya közepén... 

- Ez a két gól lelkiekben teljesen összetörte a csapatot. Addig szinte momentumuk sem volt, vezettünk, volt egy kapufánk, és a mezőnyben is a mi akaratunk érvényesült. Erre kapunk két ilyen gólt. Erre nem lehet felkészülni - mondta elkeseredetten Gyömbér Gábor a mérkőzés után. A csupaszív középpályás kitért Tóth Gábor öngóljára is.

- Senki nem fogta rá a Gabira ezt a vereséget. Ez egy szerencsétlen eset volt, bárkivel előfordulhat. Még ezután is lett volna lehetőségünk megfordítani a mérkőzést, sajnos azonban nem sikerült.

A vasárnap délutáni mérkőzésen a hazaiak legjobbja Heffler Norbert volt, akit Véber György új rendszerének köszönhetően sokkal szabadabban, és előrébb játszhatott. Elmondása szerint jól érezte magát új szerepkörében, igaz, a mérkőzés után ő is csalódott nyilatkozott.

- Nehéz erről így beszélni, mert az első húsz percben eldönthettük volna a mérkőzést. Ezután viszont olyan hibákat követtünk el, amelyeket az NB I-ben nem szabad. A Debrecen pedig bebizonyította, hogy nem hiába került be a BL-be. Volt egy rövidzárlatunk és ezt kihasználták - mondta el lapunknak Heffler, aki sok kellemetlen percet okozott a debreceni védelem jobb oldalának.

A pápai játékosok csalódottsága érthető, hiszen a végeredmény kiadós verést mutat, míg a pályán nyújtott teljesítmény alapján méltó ellenfelei voltak a bajnoknak. Azonban, mint ahogy azt a mérkőzést közvetítő riporter is elmondta, a futball nem pontozásos sportág, hanem gólra játsszák. Éppen ezért a pápai alakulatnak törekednie kell támadásainak minél hatékonyabb befejezésére, ahogy ezt vasárnapi vendégüktől testközelből láthatták. Arról nem is beszélve, hogy a védelem részéről is maximális koncentráció szükségeltetik, ha a Soproni Liga élcsapatai ellen is érvényesülni akarnak. Jövő héten rögtön a listavezető Videoton ellen meg is próbálhatják.

A közönségre nem lehet panasz

A vereség ellenére a szurkolók kitettek magukért a Perutz Stadionban. Igaz, hogy a közvetítés és a hideg időjárás sokakat otthon tartott, de az a mintegy 1800 pápai drukker fantasztikus hangulatot teremtet.

Persze ehhez az is kellett, hogy Bárányosék alaposan belekezdtek az elején, és megadták az alaphangulatot a vezető góljukkal. Ám minden dicséret megilleti a Lombard-híveket, hiszen akkor sem hagyták magára kedvenc csapatukat, amikor már háromgólos hátrányba kerültek. Minden megmozdulást, ügyesen kivitelezett cselt és támadást tapssal jutalmaztak.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!