Balatonfüredi KSE: harc a KEK-indulásért

Balatonfüred - A Balatonfüredi KSE fennállása során először jutott be a férfi kézilabdázók Magyar Kupa négyes döntőjébe.

B. Virág Rita

A találkozó utolsó perceiben (30:26) soha nem hallott buzdításba kezdtek a füredi drukkerek, a lefújást követően pedig egymás nyakába ugrottak a szurkolók és játékosok.

A túloldalon a szép számú vendég drukkerhad mélabúsan kiabálta: Szervusz, Feri! - utalva arra a pletykára, miszerint, ha a Csurgó búcsúzik, az Buday Ferenc edző menesztésével járna.

Sótonyi László, füredi edző a boldogságtól nehezen találta a szavakat, de azt azért elárulta, november óta várt egy ilyen felemelő sikerre.

Tombor Csaba ugyan az elmúlt hónapokban csak kereste a formáját, ám ezúttal hibátlan produkcióval rukkolt elő.

- Játszottam már három csapattal is MK négyes döntőt, de ez a továbbjutás valamennyit felülmúlja. Leírhatatlanul boldog vagyok. Nagyon megérdemelte a klub és a város is ezt a sikert. Remélem, Füreden rendezik meg a final fourt.

A hét gólig jutó Bakos Dávid arca is mindent elárult, nevetve mondta, bár nem úgy sikerült a kezdés, ahogy azt előre eltervezték, utána minden erejüket összedték és bedarálták Dömöséket a lelkes szurkolók legnagyobb örömére.

 

Salamon Ádám azt emelte ki, hogy történelmet írt a társaság.

- A hét egyik fontos csatáját megnyertük, de vár ránk még egy óriási mérkőzés. Sokat köszönhetünk szurkolóinknak, akikre a Tatabánya ellen is számítunk - mondta.

- Nagyon boldog vagyok, bebizonyosodott, hogy jól döntöttünk az edzőváltáskor - hangsúlyozta Csima László, a balatonfüredi egyesület elnöke. 

- Úgy vélem, a csapat kilencven százaléka tudása legjavát adta és az, hogy 0:7-ről talpra állt, pazar teljesítmény volt. Sótonyi mesternek is nagy szüksége volt erre a sikerre, ami megalapozhatja a vasárnapi, Tatabánya elleni rangadót is.

A klubvezető kiemelte, Szöllősi Bence, Pásztor István és Tombor Csaba teljesítménye előtt külön megemeli a kalapját. Hozzátette, a frissen igazolt Szabó Tamásról sem gondolta volna, hogy ilyen vagányan oldja meg a feladatát.

Amennyiben a csapat bronzérmet szerez a kupában ősszel a KEK-ben indulhat. Erre Csima László úgy reagált, mindent megtesznek a harmadik helyért és a nemzetközi indulásért, amit természetesen el is vállalnának.

A hírek szerint, három helyszín jelezte szándékat, hogy megrendezné a négyes döntőt, ezek között van Balatonfüred is, valamint Pécs és Kecskemét is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!