Jól jársz, ha ügyeskedsz?

Ha Kiskunhalason élnék, minden bizonnyal ódákat zengenék a Petőfi Népében, hogy milyen remek a Magyar Kézilabda Szövetség vezérkara. Kitűnő döntés volt az alapszakasz után lenullázni az addig szerzett eredményeket és bónusz pontokkal elindítani a rájátszásban a csapatokat.

Novothny Ottó

Nos, Veszprémben élek és emiatt sem lehet ez a véleményem. Önmagát és az egész bajnokságot teszi hiteltelenné és nevetségessé az említett szervezet. És most nem arról a klasszikus történetről van szó, hogy ami valakinek jó, az nem biztos, hogy a másiknak is kedvező.

A Veszprém Barabás KC ugyanis 18 pontot szerzett az alapszakaszban. A Kiskunhalas kettőt. Mindezek ellenére a kiesésről döntő szakasz úgy kezdődik, hogy a veszprémiek négy, a halasiak kettő ponttal vágnak bele. (A Hódmezővásárhelyről nem is beszélve: ők ugyanannyi pontot gyűjtöttek mint a Barabás KC, de csak három ponttal kezdik a rájátszást.)

Ráadásul az átigazolási időszak napokkal ezelőtt zárult csak le. Akkor, amikor már minden résztvevő nagyjából tudta, hogy melyik csoportban kezdi meg a döntő bajnoki meccseket. Vagyis a szabályok alapján az utolsó pillanatban is igazolhattak volna a klubok olyan játékosokat (a Kiskunhalas kísérletet is tett erre, a közeljövőben derül csak ki, hogy milyen sikerrel), akik az alapszakaszban szinte nullára teljesítő közösségeket benntartják a legmagasabb osztályban. Nesze neked szakmai munka, utánpótlás-nevelés és a többi.

Olyan bajnokságot vezényel manapság az MKSZ, amelynek legminőségibb ligájában 60:19-es eredmény születhet (Győr-Hunnia). Utóbbi klub eddig közel ezer gólt kapott, ez negyvennél nagyobb átlagot jelent találkozónként. És most nem kizárt, hogy a huszonkét meccsen az NB I/B-s szintet sem megütő társaság megtáltosodik és hat mérkőzésen elkerülheti a kiesést.

Ha valaki azt hiszi, hogy ettől izgalmas egy bajnokság, az téved. Ha valaki azt gondolja, hogy így kell tönkretenni azokat a klubokat, ahol szervezett munkával szeretnének hosszú távon valamit elérni, akkor jól érzi. Ez a szövetségben is feltűnhetne valakinek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!