Visszakapcsolták a gázt Tapolcán - Száz család melegedhet ismét

Tapolca - Visszakapcsolta az E.ON a szolgáltatást, így ismét van földgáz a tapolcai társasházban, miután a tartozást az önkormányzat segítségével sikerült rendezni.

Szijártó János

A visszakapcsolás tényét a vállalat sajtószóvivője, Egyházi Nikolett is megerősítette szerda délután. Mint mondta, a kintlévőség rendezése után a szolgáltató szakemberei azonnal elindultak a helyszínre, hogy minél előbb ismét biztosíthassák a gázt a lakók részére. Sólyom Károly alpolgármestertől megtudtuk, a város megelőlegezte a 3 millió 700 ezer forintos tartozást, mivel nem nézhették tétlenül a száz család szenvedését.

- Az önkormányzat összeget egyfajta kölcsönként adta, hiszen a társasháznak van még felszabadítható pénze, csak az nem megy egyik napról a másikra. De amint arra lehetőségük lesz, azonnal átutalják az összeget a város számlájára, erről írásban is megállapodtunk a közös képviselővel. A nap nagyobb részében ezt az ügyet intéztük, de amint az végül kiderült, érdemes volt. Igaz, a szolgáltató is rugalmasan állt a dolgokhoz - fogalmazott az alpolgármester.

Korábban olvashatták lapunkban, száz család maradt fűtés és melegvíz nélkül, miután az E.ON hétfőn délután kikapcsolta a gázszolgáltatást a Kazinczy tér 3-ban tartozás miatt. Mint megtudtuk, a lakók nagy része, mintegy nyolcvan család becsülettel fizette a közüzemi költségeket, a hiányt a többi nem fizető lakó okozta. A társasház egyébként tavaly vált le az önkormányzat által működtetett távfűtőrendszerről, s állt át az egyedi gázfűtésre. Azonban kiderült, ennek nem csak előnyei, hanem hátrányai is vannak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!