Elkezdődött az egészégház építése

Balatonalmádi - A közelmúltban elkezdték a kistérségi egészségközpont építési munkálatait, az év végére elkészül, jövő májusban pedig átadhatják a centrumot.

Halmos György

Erről Bogdán László főépítész, a balatonalmádi polgármesteri hivatal településfejlesztési és üzemeltetési osztályának vezetője beszélt. A területen már lebontották a a korábbi napköziotthonos épületet, és megkezdték a munkálatokat. Az egészségház teljes költsége bruttó 636 millió forint, ebből az építés 480,6 millió, míg az eszközbeszerzés 107,5 millió forint. A fennmaradó rész többek között a projekt előkészítése, projektmenedzsment, tervek, előkészítő tanulmányok költsége. A projekt jövő májusban zárul.

Az új épületben kapnak helyet a jelenleg két épületben lévő szakkellátások, és a körzeti orvosi rendelők a vörösberényi kivételével.

A balatonalmádi testület egyébként a januári ülésén támogatta, hogy a korábbi önrész mellett további 130 milliót biztosítanak a projekthez. A költség jelentős növekedése abból adódik, hogy az előzetes tervekben 230 ezer forintos négyzetméterárakkal kalkulált, az építkezés költsége összesen 347 millió forint lett, ugyanakkor a valós építési költségek meghaladják a bruttó 480 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!