Játékos ismeretség a Balatonnal

Siófok - Játékos formában ismerkedhetnek meg a gyerekek a Balaton élővilágával, természeti-, kulturális-, történelmi kincseivel a Játékos Balaton elnevezésű, 26 játékelemből álló interaktív játéktér segítségével.

zaol.hu

A magyar tenger növényei, állatai, halai, gyümölcsei, várai, kőzetek, vitorlások, horgászat, híres balatoniak, sport és fürdőkultúra, mondák, regék ízelítő azokból a témakörökből, amelyeket megismerhetnek az érdekes és interaktív játéktéren a gyerekek, ha esetleg már unatkoznának a strandon.

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium valamint a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) támogatásával megvalósult projekt célja a Balaton turisztikai kínálatának fejlesztése a családi turizmus feltételeinek javításával, a gyermekek számára új kínálati elem létrehozásával.

Turisztikai szerepe mellett a projekt hozzájárul a balatoni gyermekek ismereteinek bővítéséhez, identitásának alakításához, felelősségük felismeréséhez is.

A játéktér őszi avatóján ezt hangsúlyozta dr. Suchman Tamás, a BFT elnöke is, aki elmondta: ha komplexszé akarjuk tenni a Balaton üdültetési feltételeit, akkor nem szabad elfeledkezni a gyerekekről, családokról sem. A játékok segítségével pedig a gyerekek nem kell, hogy a tévé vagy a számítógép előtt üljenek, hanem igazán hasznosan tölthetik szabadidejüket.

A 28 millió forintból 24 milliós vissza nem térítendő támogatással megvalósuló projekt folytatásaként a BFT célja, hogy minél több településen valósulhasson meg a Játékos Balaton, ezzel mind szélesebb legyen a hálózat.

Jelenleg tizenegy tóparti településen található meg a játék (Almádi, Ederics, Füred, Fűzfő, Lelle, Fonyód, Keszthely, Marcali, Siófok, Tapolca és Vonyarcvashegy), amelyet nyáron minden valószínűséggel a strandokon, a többi évszakban pedig más közösségi helyeken vehetnek birtokba a gyerekek. A játékban résztvevő gyerekeket animátorok segítik. A hálózat kiépítése és bővítése folyamatos.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!