A humanitárius eszme - Átadták a megyei Vöröskereszt díjait

Veszprém - Mások, mint a többiek, más fény van a szemükben, ők a jók, akikre mindig lehet számítani. Ők azok akiket, most a Vöröskereszt világnapja alkalmából köszöntünk és elismerjük munkájukat - e szavakkal köszöntötte Baracskai Józsefné, a Zala megyei Vöröskereszt igazgatója, a megyeháza Szent István termében a Vöröskereszt és Vörösfélhold ünnepségén megjelenteket. Hangsúlyozta, abban, hogy a humanitárius eszme világméretű mozgalommá vált nagy szerepe van a szervezetnek.

Martinovics Tibor

- Ők az önfeláldozók, a másokon önzetlenül segítők. Mindez rendkívüli fontosságú a mai világunkban, amikor a szociális olló egyre nagyobbra nyílik - vélekedett Sándor Tamás, a megyei önkormányzat egészségügyi, szociális és gyermekvédelmi irodájának vezetője.

A csütörtöki ünnepségen köszöntőt mondott Dobos Ágnes, a megyei Vöröskereszt igazgatója, aki hangsúlyozta: ugyan az országban nincsenek nagy katasztrófák, de így is rengeteg a segítségre szoruló, egyre többen kerülnek szociálisan nehéz, már-már tarthatatlan helyzetbe.

- Az az út, amelyen elindult a megyei szervezet, jó irány, számíthatnak ránk mindazok, akik segítségre szorulnak - zárta beszédét Dobos Ágnes.

A rendezvényen a megyei szervezet több tagját is díjazták. A több évtizedes, hatékony és áldozatkész tevékenységért járó Vöröskeresztes Munkáért elismerés arany fokozatát ketten, Kocsis Lajosné a hajmáskéri alapszervezet vezetője illetve Dörnyei Béla a balatonfüredi mentőállomás ápolója vehették át. Négyen kapták meg adíj ezüst, nyolcan a bronz fokozatát.

Az ünnepségen a Bonita Tánccsoport adott műsort.

 

Idén egy országos pályázat révén kiosztották a Humanitárius Település Díjat is. Ezt a megyéből Nagypirit valamint Nemesgulács érdemelte ki. Az elismerést azok a települések kapják, ahol arányosítva sok a véradó illetve külön figyelemmel foglalkoznak a rászorulókkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!