Helyén a felüljáró

Litér - A betongerendák beemelésével többszintűvé vált a 8-as főútvonal és a 72-es út kereszteződése. A csomópont átépítése jó tempóban folyik.

Tremmer Tamás

Az egyik leglátványosabb műveleten vannak túl a kivitelezők a 8-as főútvonal és a 72-es út főútvonali csomóponti beruházáson. A közelmúltban egy éjszaka - pontosabban az éjszaka négy órája alatt - helyére kerültek a 8-as fölötti átkelést biztosító betongerendák, ezzel a kereszteződés fizikálisan már többszintűvé vált.

Nem akármilyen munka volt ez! A 12 darab, egyenként 24 tonnás, 30 méter hosszú betongerendák vasúton érkeztek Hajmáskérig, onnan speciális trélerrel szállították a helyszínre. A gerendák rögzítése után már a betonozást készítik elő.

A csomópont déli oldalán elkészült a csatlakozó körforgalom. Itt már a régészeti feltárással is végeztek, akik átvonultak az északi oldalra. Az már korábban kiderült, hogy itt régészeti lelőhelyre bukkantak. A feltételezett késő rézkori, középső bronzkori, valamint késő népvándorlás-kora Árpád-kori leletek mellett egy avar-kori temetőt is találtak, ami alaposabb feltárást igényel. Mindezekkel párhuzamosan folyik a 8-as főútvonal szélesítése a csomóponttól mindkét irányba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!