Nem támogatják az étkeztetés kiszervezését

Balatonalmádi - A testület nem támogatja a megyei fenntartású magyar-angol tannyelvű gimnázium étkeztetésének kiszervezését, mert – ahogy az elhangzott – nyolc almádi dolgozó munkahelyének megszüntetésével járna.

Halmos György

Az átszervezéssel almádi munkahelyek szűnnének meg, a tervezett egy éves továbbfoglalkoztatási kikötés lejártával a továbbfoglalkoztatás egy része sem helyben valósulna meg.

A testület elfogadta a 2009-es pénzmaradványról szóló beszámolót, illetve a Balatonalmádi Kommunális Szolgáltató Kft. tavalyi évéről szóló tájékoztatását. Előbbi napirendi ponttal kapcsolatban Szabó Jenő, a pénzügyi bizottság arra hívta fel a figyelmet: a 15 millió forintos általános tartalék kevés, arra kell törekedni, hogy a többletbevétel esetén megnöveljék azt.

A kommunális szolgáltatóval kapcsolatos napirendi pont tárgyalásakor Pandur Ferenc képviselő elmondta, hogy a budatavai lakótelepen élők elégedetlenek a szolgáltatással és emiatt aláírásgyűjtésbe kezdtek. A kommunális szolgáltató illetékese elmondta, hogy tárgyalni fognak az érintettekkel a megoldás érdekében.

Az elmúlt évben összesen 507,6 millió forint adóbevétele (helyi adók, gépjárműadó, késedelmi pótlék, bírság) volt az önkormányzatnak, ez kilencmillió forinttal kevesebb, mint az előző évben, 1,7 millióval több a költségvetésben betervezetthez képest – derül ki a beszámolóból. (A költségvetésben előirányzott adóbevételi terv a helyi adók tekintetében 100, a gépjárműadó esetében 101 százalékban teljesült.)

A testület kisebb módosítással elfogadta a helyi civil pályázatok elbírálásával kapcsolatos javaslatot. Boros László módosító javaslatát a testület elfogadva úgy döntött: az Almádiért Közalapítványnak a Botoroka néptáncegyüttes részére a javasolt 110 helyett 190 ezer, míg szintén az Almádiért Közalapítványt a vörösberényi művésztelep újraindítására 330 helyett 250 ezer forint támogatásban részesíti.

Dr. Hoffmann Gyöngyi alpolgármester, a pályázatokat elbíráló ad-hoc bizottság vezetője elmondta: nagyon nehéz helyzetben voltak, mert 1,5 millió forint kiosztható összegre csaknem kétszer annyi igény érkezett.

A képviselők úgy határozta, hogy a polgármestert bízzák meg azzal, hogy tárgyaljon a megyei önkormányzat tulajdonában lévő Neptun strand üzemeltetésének feltételeiről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!