Soha ne legyen rosszabb!

Balatonalmádi - A testület elfogadta a rendőrkapitányság tavalyi évéről szóló beszámolót, valamint a 2009-es évi zárszámadást is, aminek kapcsán elhangzott, hogy a gazdálkodás kiegyensúlyozott volt.

Halmos György

A zárszámadással kapcsolatos napirend tárgyalásakor dr. Kutics Károly, a gazdasági bizottság elnöke azt hangoztatta, hogy minden külső körülményt figyelembe véve az önkormányzat gazdálkodása stabil volt.

Keszey János polgármester úgy fogalmazott, hogy pénzügyi szempontból soha rosszabb év ne legyen, mint a 2009-es. A könyvvizsgáló kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy jelenleg a szabadon felhasználható, kötelezettségvállalás nélküli összeg a pénzmaradvány 1,7 százaléka, körülbelül 15 millió forint.

Hozzátette, hogy mivel általános tartalék nincs, ezért veszélyes ez a gazdálkodás. Rendkívül fegyelmezett, átgondolt gazdálkodásra van szükség idén - hangsúlyozta a könyvvizsgáló.

A képviselők döntöttek arról is, hogy idén három elsős osztály indulhat a városban.  Ebből kettő a Györgyi Dénes, egy pedig a vörösberényi iskolában. Mivel nincs jelenleg két első osztály számára alkalmas tanterem a Györgyi iskolában, ezért a régi tornaszobát alakítják át, amire összesen 2,5 millió forintot fordítanak.

A testület támogatta a helyi általános iskolák számára a Zöld zászlós iskolák II. nemzetközi találkozóján való részvételt Horvátországban. Tavaly májusban Balatonalmádi testvérvárosa, az olaszországi Bibione volt a házigazdája a nemzetközi találkozónak.

A kettes számú háziorvosi körzet praxisát dr. Huszár Gábor dr. Hutvágner Andreának adja át. A doktornő 2011-től látja el feladatát a városban. Kérdésre válaszolva Huszár Gábor elmondta, hogy a városi orvosi ügyeletben továbbra is dolgozik.

Döntés született arról, hogy árajánlatokat kérnek be négymillió forintig hivatali személyautóra, ugyanis a jelenlegi 12 éves, több mint 413 ezer kilométert futott, a javítási költségei tavaly elérték a 480 ezer forintot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!