Vasvillával támadt rendőrre egy nyírlugosi férfi

Nyírlugos - Vasvillával támadt rendőrre egy nyírlugosi férfi, a hámsérüléseket szenvedett törzszászlós ellépett a szúrás elől, majd kicsavarta a szerszámot az 51 éves helyi lakos kezéből - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

MTI

A nyírlugosi körzeti megbízott segítségét egy másik férfi kérte szerdán, mert kertszomszédja felgyújtotta a szerinte tulajdonát képező lekaszált füvet - mondta a rendőr százados.

Hozzátette: a törzszászlós kiment a helyszínre, hogy tisztázza az esetet, mire a füvet égető a kezében tartott vasvillával felé szúrt. A rendőr ellépett a villa elől, kicsavarta azt a férfi kezéből, majd, miután a férfi továbbra is támadólag lépett fel, testi kényszert alkalmazva megbilincselte.

A szóvivő tájékoztatása szerint a körzeti megbízott hámsérüléseket szenvedett, egyenruhája elszakadt és szemüvege is megrongálódott.

Az 51 éves támadót előállították, hivatalos személy ellen felfegyverkezve elkövetett erőszak megalapozott gyanújával az ügyészségen kezdeményeztek vele szemben eljárást. Az alkoholszonda szerint a rendőrre támadó férfi, aki öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat a tettéért, ittas volt - tette hozzá a szóvivő.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!