Egyre több a rászoruló - Élelmiszer negyvennégy településnek

Megyei körkép - Negyvennégy településre juttatott el a Karitász élelmiszert. Megnőtt a rászorulók száma a megyében is.

Németh F. Bernadett

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal koordinálásával már évek óta működik Magyarországon az EU Élelmiszersegély program. Az MVH pályázati úton választotta ki azokat a segélyszervezeteket, amelyek részt vesznek a segélyezésben.

A Katolikus Karitász 2010. évben már a negyedik alkalommal csatlakozott a programhoz. A Veszprémi Főegyházmegyében az idei évben jelentősen nőtt a kiosztott élelmiszer mennyisége.

A gazdasági válság Magyarországon is jelentkező hatása miatt, a veszprémi egyházmegye illetékességi területén június közepén 44 településre juttatott el a Karitász összesen 11340 kiló tésztát, 2400 kiló kekszet, 5644 rászoruló és négy szociális intézmény részére. A legtöbb településen a karitász önkéntesei és szociális szakemberek közreműködésével történik a rászorulók előzetes felmérése, az élelmiszer elszállítása és a csomagok szétosztása.

Az önkéntes karitász-csoportok példaértékű elszántsággal és tenni akarással juttatták el a segélyszállítmányt valamennyi településre. Az idei élelmiszerprogramba további településeket vont be a Karitász a veszprémi egyházmegye területén, miután több települési önkormányzat is jelezte csatlakozási szándékát - mondta el Zagyva Richárd, a szervezet igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!