Halálos tömegkarambol a 44-es főúton (frissítve: fotókkal)

Egy halálos áldozata és tíz sérültje van annak a balesetnek, amely szombat délután történt a 44-es út tiszaugi leágazásánál – közölte a rendőrség az MTI-vel.

MTI

A baleset körülményeiről szólva Szabó Anita, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: egy személygépkocsi Békéscsaba felől Tiszaug irányába készült lekanyarodni, és amikor lassított, a mögötte haladók egymásba és belerohantak.

Három autó csúszott így egymásba, az utolsóban - amelybe egy kamion csapódott - hárman utaztak, közülük egy 16 esztendős szentesi lány a helyszínen meghalt, egy nő és egy férfi súlyos sérüléseket szenvedett. 

A tömegkarambol érintettjei közül még további két súlyos és hat könnyű sérültet kellett kórházba szállítaniuk a mentőknek – mondta a sajtóügyeletes.

A 44-es utat a 35-ös kilométerszelvény közelében a helyszínelés és a műszaki mentés idejére, várhatóan este kilenc óráig teljes szélességében lezárta a rendőrség. Kerülni Lakitelek, illetve Cserkeszőlő felé lehet – tette hozzá Szabó Anita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!