Jókedvű közönség - Soha nem látott tömeg a Szent György-hegyen

Hegymagas - Soha nem látott érdeklődés kísérte a hétvégén rendezett Ghymes-fesztivált, azon belül is a zenekar szombat esti koncertjét a Szent György-hegyen.

Szijártó János

A fantasztikus Ghymes-koncert magával ragadott minden jelenlévőt, akiket még a szúnyogok felerősödő támadásai sem riasztottak el. Sőt, Szarka Gyuláék első taktusai után a közönség egy része állva tapsolta, énekelte végig a dalokat, a többség pedig a fűben, különböző ülőalkalmatosságokról figyelte örömmel és jutalmazta tapssal a nagyszínpad eseményeit. A koncert előtt elfogyasztott finom borokon kívül  már az is jókedvet teremtett a közönség soraiban, hogy a fesztivál főszponzora bejelentette, a mostani rendezvény egyértelműen hagyományteremtő, azaz jövőre is számíthatnak rá.

A pénteken megnyitott és vasárnap estig tartó fesztivál helyszínéül a hegymagasi Szent György-pince udvara, illetve közvetlen környéke szolgált. Két színpadot állítottak fel a szervezők az előadásoknak, de a vásári hangulatra sem lehetett panasz a színes kirakodóvásárnak köszönhetően. Pénteken a Forrás színház Gogoltól Az őrült naplóját mutatta be, majd Szarka Gyula lépett színpadra, illetve Dörner György főszereplésével Moliére Képzelt betegét is láthatták az érdeklődők. Este a MontaCarlo zenekar nosztalgia- és lemezbemutató koncertje zárta a napot.

Szombaton délelőtt a Csalóka Péter című mesejáték nevettette meg a közönséget, majd a Gyulaffy László hagyományőrző bandérium fegyver- és viseletbemutató- ja szórakoztatta az érdeklődőket. A továbbiakban láthattak még színházi produkciót, vonóskoncertet, őstörténeti előadást, volt költői est, és természetesen a fesztivál csúcspontjaként este a Ghymes együttes nagyszerű koncertje.

Vasárnap folytatódtak a változatos programok a festői szépségű környezetben, ahol a felnőttek finom Szent György-hegyi borokat kóstolgathattak, a gyerekek pedig kézműves-foglalkozásokon vehettek részt. 

A hatalmas autó- és emberáradat miatt polgárőrök, rendezők irányították a Hegymagas és Kisapáti felől érkezők tömegét. A hegyen kialakított helyszín persze elég tágas volt a többezres közönség befogadására, csupán a parkolás miatt várt némi gyaloglás a résztvevőkre. Azonban a Szent György-pince környékén berendezett hangulatos, kellően tágas és mindenképpen ésszerűen megtervezett műsor kárpótolt mindenkit az esti sétáért.

A teljes hétvége alapján bebizonyosodott, hogy van igény a jó színházra, a jó népzenére, az igényes, kulturált programok ezreket vonzanak, még hazánk távoli szegleteiből is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!