Nem megyénkben lesz az Internet Hungary

Napló információ - A megszokott tihanyi helyszín helyett Siófokon rendezik október végén az ország talán legjelentősebb internettel foglalkozó hagyományos konferenciáját, a 11 éves az Internet Hungary-t.

Győrffy Árpád

A rendezvény főszervezőjétől kértünk magyarázatot arra, hogy ennyi év után miért lettek hűtlenek Veszprém megyéhez. Csermely Ákos emlékeztetett arra, hogy az Internet Hungary társkonferenciáját, a korábban ugyancsak Tihanyban rendezett Media Hungary-t májusban Balatonfüreden kellett megszervezni, mert a hagyományos helyszínről, a Club Tihanyból, a rendezvény előtt néhány nappal "kirúgták" őket. Komoly erőfeszítések és kiadások árán így is sikeresen lebonyolították a programot Füreden.

A Club Tihannyal most zajlanak az egyeztetések a kártérítésről, így pillanatnyilag fel sem merült helyszínként az üdülőfalu. Balatonfüreddel azért nem számoltak, mert a település jelenleg nem rendelkezik megfelelő mennyiségű téliesített szálláshellyel, amire egy több mint ezer főt megmozgató október végi rendezvényhez mindenképpen szükség lenne. Maga a város és a konferenciaközpont jó helyszín lenne, de így más helyet kellett keresniük. A választásuk végül a siófoki Hotel Azúrra esett.

Csermely Ákos ugyanakkor cáfolta azt a kérdésben megfogalmazott állítást, miszerint hűtlenek lettek Veszprém megyéhez. Bizonyítékként egy a szervezésükben zajló másik jelentős rendezvényt, a kilencedik Kamera Hungária fesztivált hozta fel, amit szeptember 24-25. között a Veszprém Arénában rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!