Újra lesz áruház a Dózsavárosban - Az átadást jövő tavaszra tervezik

Veszprém - Kereskedelmi és szolgáltató központ épül a Dózsa téren, az átadást jövő tavaszra tervezik, jelentették be a képviselők.

Balla Emőke

Zölt utat kapott és a héten elkezdődött a Dózsa tér és kereskedelmi központ régóta vágyott és tervezett építése, a korábbi üzlet épületének bontása.

Mihalovics Péter önkormányzati és országgyűlési képviselő a helyszínen tartott sajtótájékoztatón felidézte a projekt megvalósításának fázisait; az önkormányzati, hivatali, befektetői és lakossági egyeztetések közel négy évet vettek igénybe, most azonban elkezdődhet a településközpont és a 2000 négyzetméteres szolgáltatóközpont kialakítása, a közlekedési problémák megoldása.

Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a központ létrehozása régi társadalmi igény, annak megvalósításával esélyegyenlőséget biztosítanak, az itt élők szükségleteit elégítik ki.

Brányi Mária önkormányzati képviselő, az önkormányzat városfejlesztési és környezetvédelmi bizottságának elnöke elmondta: a tér rekonstrukciójával megújul a Dózsaváros központja, átalakul a '48-as emlékmű tere, a modern stílusú szolgáltatóközpontban élelmiszerüzlet és egyéb szolgáltatók kapnak helyet, az épületet mozgáskorlátozottak és babakocsival közlekedők is megközelíthetik.

Az igényesen kialakított tér a közösségi élet színtere lesz, helyi rendezvények számára alkalmas. A tér közlekedésszerkezete a hagyományos marad (nem lesz körforgalom), de biztonságossá válik.

A kereskedelmi és szolgáltató központ építtetője a VE-SPA Kft., kivitelezője a Swietelsky Magyarország Kft., a beruházás közel félmilliárd forintos nagyságrendű. A tervek szerint a beruházás jövő év tavaszára elkészül, a március 15-i ünnepséget talán már a megújított téren lehet tartani.


Az épületben élelmiszerüzlet és egyéb szolgáltatók, kisebb helyi vállalkozók (pékség, húsbolt, zöldséges, virágos) kapnak helyet, de ezek még nincsenek lekötve, a későbbiekben lehet jelentkezni.

A kereskedelmi központ mellett hetven-nyolcvan parkolóhelyet alakítanak ki, az épület körül parkosítanak, az általános iskolától sűrűn ültetett fasor választja majd el. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!