Bizonytalan, mikor indul a MAL

Még nem tudni pontosan, mikor indítják újra a MAL gyárában a termelést, mondta lapunknak Petróczi Tímea, Bakondi György katasztrófavédelmi biztos szóvivője.

Németh F. Bernadett

A Bakondi által kijelölt felügyelők és a MAL vezetői reggel óta tárgyalnak, adatokat egyeztetnek. Ennek eredménye dönti el, hogy újraindulhat a gyár, még az is elképzelhető, hogy erre ma nem kerül sor.

Eddig sem állt a munka

A timföldgyárban folyamatosan dolgoztak eddig is, hiszen az úgynevezett keringető rendszernek mennie kellett annak érdekében, hogy a termelést rövid időn belül újra tudják indítani. Az adminisztratív dolgozók is folytatták a munkájukat, többen pedig a tározó és Kolontár közé épített három védőgáton végeznek most is munkálatokat. Ezen kívül minden nap ötven alkalmazott segít a kárfelszámolásban Devecserben és Kolontáron is. Védőfelszerelésükről a MAL gondoskodik. A cég alkalmazottai közül többen önkéntes munkára is jelentkeztek a katasztrófa-sújtotta településeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!