Gyorsított eljárásban a motorosbaleset?

Veszprém - Amennyiben a szakértői jelentések beérkeznek, akkor a rendőrség egy hónapon belül szeretné lezárni a szeptember 29-ei halálos gázolás vizsgálatát, így a bíróság gyorsított eljárásban hozhatná meg az ítéletét.

Halmos György

Mint arról beszámoltunk, Pásztor István, a Balatonfüredi KSE kézilabda-együttes csapatkapitánya motorjával nem adott elsőbbséget a zebrán áthaladó gyalgosnak, akit elgázolt. Az idős férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen éltét vesztette.

Frankó Marianna, a megyei főkapitányság sajtóreferense érdeklődésünkre elmondta: az orvosszakértő többek között azt vizsgálja, hogy milyen helyzetben történt a baleset, a műszaki szakértő pedig arra keres választ, mekkora sebességgel haladt a motoros. Mindemellett vizsgálják az időjárási és látási viszonyokat, elkerülhető lett volna-e a baleset, illetve a gyalogos észlelhette-e a közeledő járművet.

A sajtóreferens szólt arról is, hogy rendőrség felhívása sikeres volt, több szemtanú is jelentkezett az üggyel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!