Habsburg György és Andy Vajna Kolontáron

Megyei körkép - Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke és Maximilian Teleki az Amerikai Magyar Koalíció elnöke tett látogatást szombaton a megyében. Andy Vajna producer Kolontáron járt aznap. Mindannyian segíteni akarnak az iszapkárosultaknak az újrakezdésben.

Németh F. Bernadett

Habsburg György és Maximilian Teleki szombaton délelőtt Lasztovicza Jenő megyei közgyűlési elnöknél tájékozódott az iszapkatasztrófa eseményeiről, a védelmi bizottság munkájáról, az újrakezdéssel kapcsolatos teendőkről. A megyei elnök kijelentette: emberi mulasztás okozta a katasztrófát és méltatta a kormány erőfeszítéseit a károsultak megmentésére.

Ezt Maximilian Teleki is elismerte: a magyar kormány határozottan és hatékonyan lépett fel az ügyben. A magyar koalíció elnöke elmondta: azért érkeztek a térségbe, hogy tájékozódjanak a kialakult helyzetről, felmérjék, pontosan mire van szükség az újra kezdéshez, hogy mindezt tolmácsolják George Patakinak, aki Amerikában gyűjtést szervez a károsultaknak. A vendégek Kolontáron és Devecserben a települések polgármestereitől is érdeklődtek a térség hosszabb távú elképzeléseiről.


Szombaton Andy Vajna is Kolontáron járt, hogy részvétét fejezze ki az ipari baleset károsultjainak.  Az elhunytak családtagjainak egymillió, a helyi általános iskolának pedig hárommillió forint támogatást nyújtott át.



Dossziénk az iszapkatasztrófáról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!