Új elnök a zirci kistérség élén

Csesznek - Új vezetőkkel dolgozik a következő négy évben a Zirci Kistérségi Többcélú Társulás.

Győrffy Árpád

A szerdán megtartott ülést korelnökként Busz János pénzesgyőri polgármester nyitotta meg. Az újjáalakulás kimondása után 15 igen, illetve egy érvénytelen szavazattal Kroft Miklós bakonynánai polgármestert választották elnökké. A tervezett négy alelnöki posztból most kettőt töltöttek be. A tisztségekre Trieblné Stanka Renáta cseszneki és Csillag Zoltán bakonyszentkirályi polgármestert választották. A további két alelnök megválasztására 90 napon belül kerül sor.


A tanács döntése alapján a pénzügyi bizottságot a jövőben Fiskál János eplényi polgármester vezeti.
Kroft Miklós elnöki programja fontos elemeként jelölte meg a térségi gazdaságfejlesztésben való aktív részvétel. Ebben és más területeken is a korábbinál egységes fellépésre, összefogásra, egymás munkája iránti nagyobb tiszteletre kérte a települések vezetőit. Munkájuk eredményét négy év múlva elsősorban abból lehet majd megítélni, hogy a térségben élő 21 ezer ember életlehetőségei mennyit javultak.


Az ülésen a polgármesterek több más mellett határoztak arról, hogy közös megegyezéssel megszüntetik a munkaszervezet vezetőjének a munkaviszonyát, mivel Némedi Lajost egy héttel korábban Veszprém főállású alpolgármesterévé választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!