Még mindig hibátlanul játszik az MKB

Veszprém - Már kilenc góllal is vezetett, végül néggyel nyert az MKB Veszprém KC hazai pályán a svéd Savehof ellen a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában szombaton este.

Horváth Gábor

MKB - Sävehof
38:34 (17:15)

Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Volodkov, Zotin (oroszok). MKB Veszprém KC: FAZEKAS _ Iváncsik T., VUJIN 11 (1), Császár 3, SULIC 6, Terzic 2, Iváncsik G. 3. Csere: Liszkai (kapus), Lusnyikov, Laluska, PEREZ 6, Gulyás 2, VILOVSKI 4, Korazija, Nagy 1. Edző: Mocsai Lajos. IK Savehof: Berquist _ Fridén 2, Barud 1, STENBACKEN J. 9 (2), NIELSEN 5, JOHANSSON R. 6, Apelgren 1. Csere: Johannesson (kapus), Jakobsson 2, Fritzon 4, Albrechtson 1, Stenbacken A. 2, Johansson T. 1. Edző: Mikael Franzen.
Kiállítások: 12, illetve 2 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 6/2.

Utolsó idei hazai Bajnokok Ligája mérkőzésén az IK Sävehof csapatát fogadta a magyar bajnok. A csoportjukat hibátlan mérleggel vezető veszprémiek egy héttel ezelőtt tíz góllal bizonyultak jobbnak svéd vetélytársuknál.
A hagyományoknak megfelelően ötezer őrjöngő-tapsoló szurkoló előtt lépett pályára a hazai csapat, amely két kihagyott helyzettel kezdett. A svédek szereztek vezetést, majd percekig egyenlő volt az állás. Az egyik oldalon Császár, a másikon pedig Fridén törte meg a gólcsendet. Iváncsik Gergő találatával a Veszprém került előnybe (4:3), ám a Savehof szívósan védekezett hibákra kényszerítve ezzel a bakonyiakat, 13. perc: 5:5.

A 17. percben nőtt először kettőre a különbség, miután Fazekas hetest védett, Vujin pedig talajról mattolta a svéd hálóőrt, történt mindez emberhátrányban. Nem sokkal később Fazekas ismét büntetőt védett és Sulic találatát követően a vendégek trénere elérkezettnek látta az időt egy kis eszmecserére játékosaival. A folytatásban tovább növelte előnyét az MKB, amely Vujin hatodik góljával a 25. percben 15:10-re vezetett, de a Sävehof kiváló hajrával visszatornázta magát mínusz kettőre.

A második játékrészben villámrajtot vettek a hazaiak, Perez és Sulic főszereplésével visszaállt az ötgólos differencia, sőt a bakonyiak tovább robogtak, 24:17. Fazekas továbbra is remek formában védett, a Sulicot váltó Vilovski rögtön eredményes volt, a nagy akarattal és lendülettel kézilabdázó Vujin pedig folytatta a gólgyártást. Mindezek ellenére, 29:20 és 30:21 után sem sikerült tízre növelni az előnyt, ami elsősorban Jonathan Stenbacken remek teljesítményének volt köszönhető. A hajrában hiába zárkóztak fel a svédek, a végeredmény szempontjából mindez másodlagos volt.

Összességében könnyedén gyűjtötte be az újabb két pontot a csoportvezető Veszprém, amely legközelebb, jövő héten a Hamburg otthonában lép pályára.

Mocsai Lajos: - Gratulálok a ellenfélnek, nagy tempójú mérkőzést játszottunk. Az első félidőben nem voltunk elég hatékonyak a nyitott védelem ellen, a fordulás után azonban tudtunk változtatni és kialakítottunk egy olyan különbséget, ami döntőnek bizonyult.

Mikael Franzen: - A múlt héten már megtapasztaltunk milyen erős ellenfél a Veszprém és most számítottunk rá, hogy fantasztikus közönsége előtt még nehezebb dolgunk lesz ellene. Kicsit jobbak voltunk, mint az előző meccsen, főképp az első félidőben. Gratulálok a hazaiaknak.

Fazekas Nándor: - Az első félidő végén kicsit kiengedtünk, de örülök, hogy a folytatásban simán megnyertük a meccset. A győzelem a legfontosabb, mostantól teljes erőbedobással a Hamburg elleni csatára készülhetünk.

Robert Johansson: - Az első félidőben jó teljesítményt nyújtottunk, sikerült kihasználni a lehetőségeinket és a védelmünk is működött. A második játékrészre kicsit elfáradtunk, sok technikai hibát vétettünk és Fazekas is remekül védett. Remek hangulatú meccs volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!