A hátukat nézték

Megyei körkép - Valószínűleg még a pápaiak sem számítottak arra, hogy csapatuk ilyen meggyőző fölénnyel vezeti majd a tabellát az ősz végén a labdarúgó NB III Bakony-csoportjában. A tizedik helyen telelő Balatonfüred szereplése inkább megfelel az előzetes várakozásoknak. Félévértékelő sorozatunk első része.

Horváth Gábor

Pápa II (1.)
Nem kell szerénykedni: az NB I-es Lombard második számú alakulata ezen az őszön leiskolázta a teljes mezőnyt a Bakony-csoportban. A csapat 13 győzelem és két döntetlen mellett egyetlenegyszer sem kapott ki, a legfőbb riválisok nem okoztak neki gondot, se otthon, se idegenben, s a hatodik fordulót követően kilenc meccset nyert zsinórban. Mindezek eredményeképpen a félidőben kilenc pont előnnyel (igaz, a második Sopron egy találkozóval kevesebbet játszott) vezeti a tabellát.

- Az együttes alapjait az elmúlt télen kezdtük el kialakítani, akkor több minőségi játékos érkezett. A nyári felkészülés során folytattuk a munkát, nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy a gyerekek beleedződjenek a felnőtt mezőnybe. A rajt előtt már akadtak biztató jelek, s szerencsére hamarosan bebizonyosodott, hogy erős, masszív csapatunk van - kezdte értékelőjét Nagy Mihály.

A Pápa II trénere elmondta: az első két fordulót követően jött egy kis hullámvölgy, némileg át is kellett szervezni a gárdát, ám hamarosan pozitív fordulópont következett.
 
A hetedik fordulóban az egyik legnagyobb rivális, a Sopron otthonába voltunk hivatalosak, ráadásul nem volt visszajátszónk az első csapatból, így nem számítottam rá, hogy itt fordul meg a világ. Ennek ellenére a szezon legjobb játékát produkáltuk (2:4 - a szerk.), s elindultunk felfelé. A folytatásban végig nagyon masszívak és agresszívak voltunk, nem engedtük kibontakozni az ellenfeleket.

A pápai játékosok külön edzésprogramot kaptak a téli szünetre, amelyet a felkészülés január 10-i rajtáig el kell végezniük.
Balatonfüredi FC (10.)

A Balaton-parti egyesület hosszú idő után szerepelhet ismét a harmadosztályban. Annak ellenére, hogy sikerült erős játékoskeretet kialakítani, az újonc lét meglátszott az együttes őszi teljesítményén. A több élcsapat ellen is pontot szerző (győzelem Lipóton, iksz a Hévíz és a Haladás II ellen) fürediek a gyengébb erőt képviselő gárdákkal szemben sokszor csak szenvedtek.

Utóbbinak a rendkívül kevés rúgott gól az elsődleges oka, a BFC a második legkevesebb találatot (13) érte el a mezőnyben, igaz, a harmadik legkevesebbet (15) kapta.
 
- A nyár folyamán hosszú ideig kérdőjeles volt, hogy melyik osztályban indulhatunk. Végül csak az utolsó héten dőlt el a sorsunk, s ennek következtében a csapat nem alakult egységgé a rajtra - tekintett vissza Lantai Balázs edző.
 
- A kapott gólok mennyiségével elégedett vagyok, a rúgottakkéval természetesen már messzemenően nem. A télen így az lesz az elsődleges feladatunk, hogy hatékonyabb támadójátékot építsünk ki. Szeretnénk rendezni a sorokat, mert úgy gondolom, hogy ebben a keretben bőven van még tudás.

Lantai Balázs az egyéni értékelésekkel kapcsolatban elmondta: két játékos, Szabó és Babics teljesítményével elégedett maradéktalanul. Mellettük Marosvölgyi góllövőlistán elfoglalt harmadik helyét, és Pető produkcióját emelte ki.
- A célunk a bennmaradás kiharcolása, de az erőviszonyok alapján odaérhetünk akár a nyolcadik helyre is. Az itt játszó csapatok stílusa között nincs sok különbség, mindenki a biztonságra helyezi a hangsúlyt. Időközben mi is váltottunk a felfogáson, s ezt a játékot szeretnénk továbbfejleszteni a téli szünetben.

A Pápa II trénere, Nagy Mihály hangsúlyozta: a Lombard NB I-es és NB III-as együttese között szoros a szakmai együttműködés, ráadásul a két keret egy erős, egységes közösséget alkot. A második számú csapatnak ezzel kapcsoltaban többfajta feladata van.  Egyrészt az a célunk, hogy tehetséges fiatalokat építsünk fel az első csapat számára, másfelől biztosítsunk lehetőséget a sérülés, vagy egyéb okok miatt onnan kiesőknek a szereplésre, és ezzel a visszatérésre. Azt hiszem, ősszel mindkettő sikerült, előbbire Palkó és Németh a példa, utóbbira pedig Fűzfa, Dlusztus, Bali, vagy Germán. Hozzátette: a szakmai együttműködést az U-19es gárda, illetve annak edzője, Jevgenyij Baranov munkája teszi teljessé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!