Eldurvult a helyzet egy székesfehérvári iskolában

Székesfehérvár - Hétfőtől rendőrök teljesítenek szolgálatot a Szent István Szakképző Iskolában. A pedagógusok kértek valamiféle védelmet és a fenntartó átmenetileg ezt javasolta.

Fejér Megyei Hírlap

Rendőrautó áll a Szent István Szakképző Iskolával szemben. Bent két rendőr teljesít szolgálatot. Hétfőtől ez a rend.
- Vannak olyan jelenségek az iskolában, amit  pedagógiai eszközökkel már nem lehet kezelni - mondta érdeklődésünkre Ábrahám Norbert,  az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója, mivel hozzájuk tartozik a Szent István iskola  is. - Eljutottunk oda, hogy vannak helyzetek, amelyeket sem a pedagógusok, sem a roma mentorok nem tudnak megoldani. A kollégák jelezték, hogy lassan ellehetetlenül a pedagógiai munkájuk. Ezért örültünk a fenntartó ötletének, hogy vonjuk be a rendőrséget is.


A fenntartó önkormányzat képviseletében Brajer Éva humán alpolgármester munkatársaival együtt két alkalommal is részt vett az iskolában egyeztető megbeszélésen:
- Néhány hete az iskolából kerestek meg, hogy a felzárkoztató osztályban néhány tanuló rendkívül agresszív a tanárokkal. Tárgyaltunk az intézményvezetőkkel, a pedagógusok szakszervezetével, a tanárokkal,  és úgy látom, jelentős a probléma. Meg kell védenünk a pedagógusokat. Jogászaink szerint ez a megoldás elfogadható.

További részletek itt: http://www.fmh.hu/cimlapon/20101206_vedelmet_kertek_tanarok" target="_blank"

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!