Gyógyszert már automatából is

Veszprém - Üzembe helyezték a megye első gyógyszer-automatáját a városban, a magyar fejlesztésű szerkezet több mint negyvenféle vény nélküli készítmény hozzáférését biztosítja éjjel-nappal.

Martinovics Tibor

A Cholnoky-lakótelep egyik éjjel-nappali boltjában lévő gyógyszer-automatából elsősorban a sürgősségi ellátást szolgáló fájdalomcsillapítók, vitaminok, megfázás elleni készítmények kaphatók. A vásárláshoz lakcím- vagy adókártya szükséges, ezzel szűrik ki azt, hogy tizennégy éven aluliak is hozzáférjenek a készítményekhez.
 
- Megszereztük az ÁNTSZ gyógyszertáron kívüli gyógyszer-forgalmazási engedélyét. Tudomásom szerint ez az első üzembe helyezett készülék az országban, fontos, hogy itt valóban mindennap 24 órán át hozzáférhetők a készítmények, még az ünnepek alatt is - vélekedett Völler Norbert, a forgalmazó cég képviselője.

A bolti helyiségből használható automata a fém- és papírpénzt egyaránt elfogadja, sőt vissza is ad, tartalmát folyamatosan töltik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!