Játékokat gyűjtöttek

Veszprém - Illatos advent rendezvénysorozat keretében családi és gyerekprogramok várták az érdeklődőket ezen a hétvégén is a megyeszékhelyen, a városházán.

Mátételki András

Szombaton délután Halmay György önkormányzati képviselő gyújtotta meg a tüzet a patinás épület előtt, bent gazdag program várta az érdeklődőket. A városháza földszintjén kipróbálhatták a kicsik kézügyességüket, így például szalmából, csuhéból, gyöngyből készíthettek szeretteiknek kisebb dísztárgyakat. A herendi óvodában készült igényes ajándéktárgyakat lehetett itt megvásárolni, a bevételből a gyermekintézmény a hátrányos helyzetű családokat segíti.

Közvetlenül az épület bejáratánál gyűjtött játékokat a családsegítő szolgálat. Két óra leforgása alatt több száz plüssállatka, autó, baba, könyv, társasjáték került a jókora zsákokba.

A megyeszékhelyen élő gyerekeknek kedden rendezzük a karácsonyi ünnepséget a Kabóca Bábszínház közreműködésével, ekkor ajándékozzuk meg őket  mondta Horváthné Kecskés Diána, a családsegítő szolgálat vezetője.  Ebből az adományból jut a családok átmeneti otthonában élőknek is, ahol jelenleg a kilenc családban 19 gyermek él.


Hetek óta tart az úgynevezett cipődobozos akciónk: karácsonyig várhatóan csaknem négyszáz ajándékkal teli dobozt kapunk az adakozóktól, amelyeket annak az ötszáz családnak adunk tovább, akikről egész évben gondoskodunk. Az egyetemistáktól szintén kapunk ajándékokat, így például ruhák is érkeztek már tőlük. A megmaradt játékokat azoknak adjuk, akik majd állami gondozott gyerekeiknek szeretnének meg- lepetést okozni a szeretet ünnepén.
A városháza Kossuth Termében szombaton és vasárnap óvodások, iskolások, különböző művészeti csoportok adtak karácsonyi műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!