Jogtalanul pályáztak vis maior támogatásra?

Kisberzseny - A legutóbbi testületi ülésen Bugsch Péter képviselő bejelentette, hogy véleménye szerint jogtalanul pályázott vis maior támogatásra a falu, és bár elnyerték a támogatást, bíróságra vitte az ügyet.

Tóth B. Zsuzsa

Mint kiderült, a kultúrház felújítására kérte a rendkívüli esetekre félretett, vissza nem térítendő támogatást a falu, mivel - mint azt Ferenczy Lajos polgármester elmondta -, az épület egyébként is rossz állapota a májusi esőzések következtében tovább romlott, a lábazatot mosta a belvíz. A májusi képviselőtestületi ülésen szavazta meg a testület a pályázaton való részvételt, azonban akkor Bugsch Péter nem volt jelen. Igaz, tiltakozása nem változtatott volna a szavazás eredményén és a jegyzőkönyv természetesen rögzítette azt.

Mint lapunknak elmondta, ennek ellenére csak az ősszel vette észre, hogy az épületet vis maior támogatásból újítják fel, azonban véleménye szerint ez nem jogszerű, hiszen nem ázott az épület. Megtette a fenti lépéseket, mert felelősnek tartja a polgármestert. Szerinte azonban ez már nem az első törvénytelenség, azt állítja, hogy a 2003-as felújítás óta nincs építési és fennmaradási engedélye a kultúrháznak, sőt, a sportpályának sem. Az ülésen dr. Bíró Eszter körjegyző elmondta, hogy a képviselők májusban tudták, mit szavaznak meg, ismerték a pályázat tartalmát és összegét, valamint az előírások szerint szakértői vélemény is készült.

Az alpolgármester és a testület további két tagja szintén nem értett egyet Bugsch Péter képviselő véleményével, nem feltételeznek csalást, vagy bűncselekményt. Igaz, közülük ketten csak néhány hónapja a testület tagjai. A polgármester hangsúlyozta, hogy a vis maior pályázatok estében rendkívül küröltekintő az ellenőrzés, véleményezés. Építési engedély hiányában esélyük sem lett volna pályázni. Indokolatlanul nem kapta volna meg Kisberzseny az 1,7 milliós összeget, amelyhez tíz százalék önerőt tettek.

A felújítás egyébként folyamatban van. Hozzátette, hogy amíg nincs jogerős végzés az ügyben, felesleges a témáról beszélni. Főként, hogy a képviselő úr sokakat megbántott, feljelentéssel fenyegett már korábban is a faluban. Valószínűleg az bántja, hogy ebben a ciklusban sem ő lett a falu polgármestere. Bugsch képviselő ezt cáfolta, de elmondta, hogy mindkét létesítmény régóta zavarja őt és családját, hiszen mint mondta, mivel a szomszédban élnek, sokszor zavarják őket a csúnyán beszélő, hangosan szórakozó fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!