MSZP: december 13-a a jövő nemzedékek "gyásznapja"

Budapest - Az MSZP szerint a jövő nemzedékek "gyásznapja" december 13-a, mert azon a napon fogadta el az Országgyűlés kormányzati többsége a "nyugdíjeinstand-törvényt".

MTI

Török Zsolt, az MSZP szóvivője keddi, a Parlament épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy értékelte, hogy a rendszerváltás után húsz évvel "sírba tették" a fiatal nemzedékek jövőjét.
   
A tájékoztató kezdetén Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő egy fekete zászlót lógatott ki az Országház egyik erkélyéről.
   
Török Zsolt hangsúlyozta: december 13-a szomorú nap, mert egy törvénnyel ellopták több mint hárommillió ember biztos időskorhoz való jogát.
   
Véleménye szerint a kormányzat "erőszakos cselekedete" nem maradhat szó nélkül, január 31-ig még sokan jelezhetik, hogy nem lépnek át az állami nyugdíjrendszerbe, és addig még nemzetközi szervezetek is véleményt mondhatnak a kialakult helyzetről.
   
Kitért arra: az Európai Unió illetékes szervei jelezték, hogy elítélik azt, ha valaki a háztartások magán megtakarításait ilyen módon "lenyúlja". Hozzátette, jövőre valószínűleg szankcionálni is fogják ezt.
   
A szóvivő úgy látja: a magánnyugdíjpénztárak vezetőinek a következő napokban büntetőfeljelentést kell tenniük az őket ért rágalmak miatt, mert ha ezt szó nélkül hagyják, akkor csődbe mennek. Ha pedig valaki tud arról, hogy a vezetése alatt álló cég felszámolás alá kerül és nem tesz ellene semmit, az a jelenlegi törvények szerint büntetendő cselekedet - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!