Rácsúszott a sínre, ütközött a tehervonattal

Ajka - Leszakadt rendszámtáblája alapján találták meg a rendőrök azt a sofőrt, aki egy tehervonatnak ment autójával, de mivel nem sérült meg senki, a sofőr nem tett bejelentés sem a MÁV-nál, sem a rendőrségen. Az ügyben azután indult vizsgálat, hogy a vasúti társaság munkatársai sérülésnyomokat találtak a vagonokon.

Halmos György

Az adatok szerint december 7-én este egy férfi személygépkocsijával a 8-as főút "Hegykapu elágazónál" lekanyarodott Somlóvásárhely irányába. A férfi lassan ment, de mivel az út csúszott, ezért csak a síneken tudott megállni. A sofőr a következő pillanatban egy csattanást hallott, az autó a jobb oldalon lévő kő korlátnak csapódott. A gépkocsivezető a balesetet követően kiszállt, látta, hogy a jármű veszélyt jelenthet a vasúti közlekedés részére, ezért elszállíttatta azt. A vasúti jármű vezetője nem észlelte a balesetet, a célállomáson lettek figyelmesek arra, hogy a szerelvény tizenötödik kocsiján sérülés látható, melyet feltehetően gépkocsi okozott, ezt követően tettek bejelentést az ajkai kapitányságra.

A tájékoztatását követően a szolgálatban lévő balesethelyszínelő rendőr Somlóvásárhelyen a vasúti átjárótól mintegy 200 méterre megtalálta a sérülést okozó személygépkocsi rendszámtábláját. Az autó vezetőjével szemben vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!