Speciális mikroszkóp Várpalotán

Várpalota - A kisvárosi kórházak számára a specializálódás lehet a jövő, ezen az úton indult el a várpalotai intézmény is az uniós pályázati forrásból beszerzett operációs mikroszkóp üzembe állításával - mondta el hétfőn sajtótájékoztatón dr. Tóth Ildikó, a várpalotai kórház főigazgatója.

Szabó Péter Dániel

- Olyan professzionális műszert sikerült vásárolnunk, amely lehetővé teszi jobb és gyorsabb szemműtétek végrehajtását az egynapos sebészet keretében - mondta el a főigazgató, majd szemléltetésképp megjegyezte, a szürkehályog-műtéteket követően három-négy órával már otthonukban gyógyulhatnak a betegek.

A 13 millió 750 ezer összköltségű, 50 százalékos önrésszel megvalósuló beruházás mellett a Palotahosp Kft. további speciális műszereket is beszerzett, s az ajkai, a veszprémi, valamint a székesfehérvári kórházban dolgozó orvosokkal is megállapodott, hogy a tervekben szereplő havi 250 szemészeti operációt megfelelő minőségben teljesíteni tudják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!