Támadás a demokrácia ellen

Veszprém - Időben szólunk, hogy a kormány támadást intéz a magántulajdon, a jogállamiság és a demokrácia ellen - mondta Pál Béla országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján.

Kiss Nikolett

Az MSZP-s képviselő elmondta: veszélyben a sajtószabadság, nem véletlen, hogy néhány lap üres címlappal tiltakozott a médiatörvény ellen. Mint ahogy Pál Béla fogalmazott: a parlament előtt lévő médiatörvény elfogadásával pártfelügyelet alá kerülne  minden médium. Az MSZP tiltakozik a tervezet ellen, módosító indítványokat terjeszt be, s ha ebben a formában mégis elfogadják, akkor az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

"De időben szólunk amiatt is, hogy a Fidesz nem kapott arra felhatalmazást, hogy államosítsa a magánnyugdíjpénztárakat, hárommillió ember nyugdíját vegye el. Az MSZP nehezményezi azt is, hogy a kormány az érdekegyeztetés figyelmen kívül hagyásával vonta állami felügyelet alá a magánnyugdíjpénztárakat. Elveszi a pénztártagok mozgásterét, megzsarol mindenkit. Felszólítjuk a kormányt, hogy adja vissza a döntési szabadságot" -  hangsúlyozta.

Pál Béla hozzátette azt is: a jövő évi költségvetés nem alapozza meg a jövőt, veszélyes útra állítja a nemzetgazdaságot, az adótörvényekkel együtt növeli a szegények és a gazdagok közötti különbséget. Az MSZP módosító indítványt nyújtott be többek között a munkavállalói járulék csökkentéséért, a kétkulcsos áfa megtartásáért, illetve több mint 230 milliárd forint spórolással többek között munkahelyteremtésre, az egészségügyi dolgozók bérének, valamint a családi pótléknak az emelésére, a tűzoltók elmaradt pótlékainak kifizetésére költenének.

Több módosító indítványt nyújtottak be a veszprémi belső körgyűrű, a 8-as út, Veszprém belterületi útjainak, a Tapolca-Veszprém közötti út fejlesztése érdekében is, csakis olyanokat, amelyeket a Fidesz korábban már benyújtott szinte ugyanebben a formában. De ezúttal az MSZP nem kapta meg a bizottságokban sem a kellő támogatást, hogy a javaslat parlament elé kerülhessen egyáltalán. "Idén már nem fontos ugyanez a Fidesznek?" - kérdezte Pál Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!