Az akarat diadala volt

Veszprém, Sümeg - Mindhárom Veszprém megyei röplabdaegyüttes sikerrel vette a vasárnapi bajnokit.

B. Virág Rita

Sümeg Company VRC-Dág

3:1 (22, 22, 21, 21)

Veszprém, 100 néző. V.: Kiss Z., Stefik. Company VRC: DOLGOS 5, NÉMETH Z. 15, Németh E. 2, TÓTH 20, CZINTULA 25, Seck 1. Csere: Katona (liberó), Kráml 1. Edző: Nyári Sándor. Dág: Oszuska G. 1, Szauter P. 12, Jánossy 12, Pollák 9, Oszuska II Z. 11, Horváth G. 8. Csere: Bársony (liberó), Szombath 1, Virigh. Edző: Oszuska I Zoltán.

Nagyon elszánt volt a hangulat a veszprémi öltözőben, hiszen a szegedi vereség után a javítás kötelező volt, ha a Company meg akarta őrizni vezető helyét az 5-9. helyért küzdő csoportban a férfi röpi Extraligában. Ennek szellemében kezdett a Veszprém, ám a Dág sem feltartott kézzel érkezett. A rivális óriási lelkesedéssel küzdött minden labdamenetben, és eleinte az előny is nála volt. Előbb 16:14-re, majd 21:19-re is a Dág vezetett. A végjátékban fantasztikus labdamenetek következtek, amelyeket a pontosabb VRC abszolvált (1:0). A második rész szinte lekopírozta az elsőt: a játszma nagy részében a vendégegyüttes irányított jó szerváinak és átlagon felüli centerjátékának köszönhetően.

Szerencsére húsznál utolérte a Dágot a pályaválasztó és innen már nem hibázott (2:0). A harmadik etapban 8:4-re meglógtak a dágiak. Hiába próbálkozott a VRC utolérni a látogatókat, a Dág tartotta magát és szépített. Érezte a hazai együttes, a negyedik szettet illene behúzni, ám eleinte nem a VRC-nek állt a zászló. Az eddig egyetlen vereséget elkönyvelő NB I-ből érkezett Dág 8:5-re, 16:11-re is vezetett. Ezután fordult a kocka. Szívós munkával a VRC felzárkózott. A házigazda minden játékosa elszántan küzdött, majd infarktus közeli állapotba hozva a nézőket, megnyerte a derbit.
Tartalékosan felállva, fantasztikus akarással megérdemelten nyert a Veszprém.




Eger-VESC

1:3 (13, 24, 22, 13)
Eger, 100 néző. V.: Mezei, Katona. Veszprémi Egyetem SC: Tobak, Környei, Telek, Szelle, Kovács, Földesi. Csere: Erdősi (liberó), Bodnár, Kintli, Molnár. Edző: Oláh János.

A női röplabda NB I-ben a pénteki Eger elleni győzelem után újra a hevesiekkel találkozott a Veszprémi Egyetem. Jó nyitásokkal és remek mezőnymunkával már az első szettben tetemes előnyt harcolt ki a VESC, a tompán játszó Eger csak futott az eredmény után. A sima első játszma után 13:4-ig folytatta jó sorozatát a vendégalakulat. A házigazdák azonban egyre magabiztosabbá váltak és 15-nél utolérték megtorpant riválisukat. A szoros végjáték végül az Egernek kedvezett (1:1). A vendéglátó mindent beleadott a harmadik játékrészben és 11:4-es előnyt harcolt ki. Eztán az egyetmisták pillanatai következtek, Oláh edző cserékkel frissített és csapata fokozatosan ledolgozta hátrányát, majd a legjobbkor a vezetést is megszerezte (2:1).

A negyedik etapban már csak egy csapat volt a pályán: a VESC tetszés szerint érte el pontjait és igaz, nem túl magas színvonalú játékban, de végig vezetve, magabiztosan behúzta a szettet. A VESC egy szettet kivéve uralta a mérkőzést, Végre tudásának megfelelően játszott.

Oláh János: -  Örülök, hogy végre fejben is végig bírtuk a meccset.


Debrecen-Sümeg
0:3 (17, 19, 21)
Debrecen, 100 néző. V.: Csizmarik, Bodrogi. Sümeg RE: Kaposi, Gerencsér, Kiss, Petre E., Porkoláb, Markó. Csere: Horváth Cs. (liberó), Gőczi, Soós, Erdei. Játékos-edző: Markó Gábor.

A férfi röplabda NB I-ben a kezdetektől a Sümeg irányított és pillanatok alatt öt-hat pontos fórt harcolt ki. Ezt a különbséget a szett végéig tartani is tudta. Ettől kezdve a találkozó a vendégek számára a gyakorlás jegyében telt. Markó Gábor több új felállási variációt is kipróbált és minden játékosának esélyt adott a bizonyításra.
A Sümeg a játék minden elemében felülmúlta riválisát, könnyedén szerezte meg a két pontot.

Markó Gábor: - A második szettől készültünk a jövő heti Szolnok elleni rangadóra. Örülök a jó mentalitásnak és hogy mindenki élt a felkínált játéklehetőséggel.A vasárnapi röpis mérleg: háromból három győzelem.

A Company VRC-Dág férfi extraligás mérkőzés után Nyári Sándor veszprémi edző hangsúlyozta, a kilenc jelen lévő játékosa a távol maradókért is küzdött.  - Mindenkit dicséret érdemel, ez a mai a szív diadala volt - jelentette ki a tréner. A másik vasárnapi mérkőzésen a Csepel 3:1-re legyőzte a MAFC-ot, így a VRC továbbra is őrzi ötödik helyét. Az üldözők szorosan tapadnak az éllovasra, hiszen a hétpontos Veszprém után a hatodik Csepelnek hat egysége van, míg a hetedik MAFC és a nyolcadik Dág eddig négy pontot szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!