Elszalasztott lehetőség

Balatonalmádi - Az önkormányzatnak élnie kellett volna a pályázati lehetőséggel, hogy minimális önrésszel rendezze a Verseny utcánál kialakult áldatlan állapotot, de a testület elmulasztotta azt.

Halmos György

Mindezt Faa Judit helyi lakos, a Verseny utcai átkelőhely egyik szorgalmazója nyilatkozta a Naplónak, miután megírtuk, hogy nem lesz átkelő, mert a testület elutasította az arra vonatkozó előterjesztést.

- Volt már olyan, hogy ráhajtott a lábamra a kihajtó autó, vagy úgy kellett ugrálni a kocsik között, hogy át tudjunk menni a másik oldalra - vázolja a lehetőségéket a közeli lakóparkban élő hölgy. Az út túloldalára való átjutás zebra hiányában szabálytalannak számít, jól tudják ezt az itt átkelni szándékozók is, de egyrészt a megszokás nagy úr. Persze a közlekedésbiztonság fontosabb, mint a kényelem, ezért sokan választják a legközelebbi gyalogátkelőhelyet, ami a Wesselényi starndhoz visz, de a járda kritikán aluli, babakocsival szinte lehetetlen használni, de az idősebbeknek is kínszenvedés végigmenni azon - sorolja a hölgy.

Nem egy-két embernek készült volna az átkelő, rengetegen mennek át itt a 71-esen, azok például, akik az Öreghegyről jönnek le, vagy a táborokban üdülnek, de lehetne folytatni a sort a kerékpárosokkal, szörfösökkel.

Lehet arra hivatkozni, hogy nem indokolt a zebra, mert nem történik annyi baleset. Szerencsére a súlyos kimenetelűek viszonylag ritkák, de történt már itt halálos baleset is, a koccanások pedig ha nagy a forgalom mindennaposak. Faa Judit elmondta, hogy minden szakhatóság, és a rendőrség is igent mondott a fejlesztésre, a területbejáráson még a kétkedő szakembereket is meg tudták győzni. A pályázatot mintha Balatonalmádira írták volna ki, tíz százalékos önrésszel, alig másfél millió forintból meg lehetett volna építeni az átjárót, ehelyett elúszott a pénz - adott hangot véleményének a hölgy.

- Vannak, akik azt mondják, hogy a felsőőrsi út leágazásának megépítésével rendeződik a helyzet, megoldódik a gyalogosok átkelése is. Ezzel az elképzeléssel csak az a baj, hogy 100 milliós nagyságrendű a fejlesztés, szerintem évekig nem valósul meg - tette hozzá Faa Judit megjegyezve, hogy a gyalogosoknak legalább annyit, ha nem többet kell menniük majd ahhoz, hogy átkelhessenek, mint ha a Wesselényi kereszteződésénél mennének át.

- Nem lámpás kereszteződést akartunk, ami megfogja a forgalmat, hanem azt szerettük volna legalizálni, amit most is használunk, de stílusososan szólva elsétáltunk a lehetőség mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!