Meghalt egy H1N1-vírussal fertőzött beteg a veszprémi kórházban (frissített - feljelentést tettek)

Veszprém - Meghalt egy H1N1-vírussal fertőzött középkorú beteg a veszprémi kórházban.

Polgár Tibor

Dr. Dávid Gyula főorvos, az intézmény orvos igazgatója lapunk kérdésére megerősítette a hírt. A 40 éves férfit tíz napon át kezelték a kórházban, halálát légzési elégtelenség okozta. Meg nem erősített forrásból lapunk úgy tudja, az elhunyt 40 éves férfit a veszprémi börtönből szállították be, ahol előzetes letartóztatásban volt.

A főorvos ezt az értesülésünket nem kívánta kommentálni. Azt viszont elmondta, tegnap reggel óta egy újabb H1N1-vírussal fertőzött beteget ápolnak a kórházban, aki szintén gépi lélegeztetésre szorul.

 

Az egyik kereskedelmi csatorna csütörtök esti híradója arról számolt be, hogy az áldozat családja feljelentést tett, mert szerintük a férfi későn kapott orvosi ellátást, a börtönben mulasztás történt. A győri katonai ügyészség elrendelte a nyomozást, a büntetés-végrehajtás pedig belső vizsgálatot indított - hangzott el a híradóban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!