Növekedett az influenzások száma megyénkben

Veszprém - Az elmúlt héten a megyében tovább növekedett, még ha kismértékben is az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma az előző héthez képest.

Halmos György

Erről a Veszprém Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve tájékoztatott. Az értékek a megye területén jóval a járványküszöb felettiek. A megyei kórházakban továbbra is látogatási tilalom van érvényben.
 
Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók 100 ezer lakosra vonatkoztatott aránya a balatonfüredi kistérségben a legnagyobb, az előző héthez képest másfélszeres emelkedést mutatott. A veszprémi és pápai kistérség területén csökkenés volt tapasztalható, míg az ajkaiban az érték változatlan.
 
Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók csaknem 38 százaléka 15 év alatti, 39 százaléka pedig 15-34 év közötti. Az elmúlt héten gyermekközösségekből nem jelezték légúti tünetekkel megbetegedettek halmozódását.
 
A megye területén influenzaszerű tünetekkel kórházi felvételre került új betegek száma az előző héthez képest nem változott. A kórházba felvett új betegek között a 15 év alattiak voltak legnagyobb számba, ezt követte a 30-64 évesek korosztálya.
 
A betegség megelőzésének leghatékonyabb módja a védőoltás, ami mindenkinek ajánlott. Az influenza elleni védőoltást még most sem késő beadatni. Az influenza súlyos lefolyása szempontjából fokozottan veszélyeztetettek a krónikus betegségben szenvedők, várandós kismamák, az idősek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!