Párizsi randevú

Balatonfüred - A Kupagyőztesek Európa-kupájában (KEK) nyolcaddöntőt játszhat a Balatonfüredi KSE férfi kézilabda-együttese. A Tremblay en France elleni párharc első ütközetét vasárnap 16 órakor rendezik meg Párizsban.

B. Virág Rita

A BKSE fennállásának egyik legfontosabb állomásához érkezett. Nemzetközi kupában idén először indulhatott el, a KEK-be adta le nevezését a tavalyi Magyar Kupa-döntőn elért harmadik helyezése után. Az első fordulóban simán vették az akadályt Sótonyi László tanítványai, a moldáv HC Olimpus 85 USEFS alakulatát kettős sikerrel ejtették ki. A nyolc közé a tavalyi sorozatban negyeddöntős francia Tremblay en France testén keresztül vezet az út.

- Nagy öröm számunkra, hogy ilyen nívós csapattal mérkőzhetünk meg, mint a Tremblay. Az előttünk álló két összecsapás üde színfoltot jelent a bajnoki sorozatban. Ráadásként azt is fel tudjuk mérni, a nemzetközi szinthez képest hol is áll a csapatunk - összegzett Sótonyi László, a fürediek szakvezetője.
A párizsi székhelyű rivális jelenleg ötödik a bajnokságában 15 ponttal. Az utóbbi két fordulóban két nagyon fontos rangadót is megnyert, előbb a Paris-t gyűrte maga alá 22:21-re, majd a Nantes otthonában győzött 25:23-ra.
 
- Azt gondolom, a francia kézilabdát senkinek sem kell bemutatni. Válogatottjuk az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki cím védője. A bajnokságuk pedig igen kiegyensúlyozott, a legjobb példa erre az, hogy a listavezető Chambery mindössze 32:30-ra tudott nyerni a sereghajtó Nimes otthonában. De a Tremblay is szoros, megjósolhatatlan végkimenetelű összecsapásokat játszott - fogalmazott a tréner.

Sótonyi László kihangsúlyozta, ellenfelük hasonló statisztikai mutatókkal bír, mint a BKSE: vagyis nagyon kevés gólt kapott, ami az erős, masszív védőmunkát jelzi, viszont a lőtt gólok számában a bajnokság hátsó régiójában tanyázik. A nyitott védekezés az egyik erőssége, így Sótonyi László  szerint egyéni és csapatszinten is szükség van a kiemelkedő teljesítményre, valamint arra, hogy a megbeszélt taktikától senki ne térjen el.
 
- Szeretnénk az első mérkőzésen olyan eredményt elérni, amivel életben tarthatjuk a továbbjutási reményeinket. Szerintem nincs nagy különbség a két csapat között. A helyzetünket alaposan megnehezíti, hogy Lelkes Gábor nagylábujja az MKB Veszprém elleni bajnokin eltört, így tovább szűkültek a lehetőségeink. Természetesen a többiek igyekeznek majd pótolni - húzta alá a mester.

 Az is kiderült, Lelkes Gábor elutazik a társaival, a helyére senkit sem nevezett a fiatalok közül a Füred.
A balatoniak közül Kis Ákos az egyik legrutinosabb játékos, így a nemzetközi mérkőzések tekintetében is nagy tapasztalattal bír.
- Az elmúlt napokban több videófelvételen is kielemeztük a Tremblay játékát. Feltűnően jó fizikumú társaság, erős, gyors játékosok alkotják. Fontos, hogy az első pillanattól kezdve pontosan, hatá-rozottan kézilabdázzunk - kezdte az egykori válogatott. - Riválisunk a nyitott védekezéshez van hozzászokva, ezért zártabb hatos fallal, agresszív kilépésekkel meg lehet majd zavarni - tette hozzá.

Kis Ákos azt is elmondta, szoros meccset vár, ahol mindenképpen szeretnék akaratukat ráerőltetni a vendéglátóra.
A BKSE elnöke, Csima László úgy vélekedett, ha a játékosok átérzik a helyzet fontosságát és a nulladik perctől fogva megfelelően koncentrálnak, akkor jó eredmény is születhet.

- Bízom benne, hogy legrosszabb esetben sem kapunk ki öt gólnál többel. Persze ennél jobb eredményt várok, azonban ebben az esetben még eséllyel kiharcolhatjuk a továbbjutást. Izgalmas csata előtt állunk - fogalmazott a nemrégiben a Balatonfüred Sportjáért-díjjal kitüntetett klubvezető.

A Füred kora hajnalban, szombaton fél négykor kel útra a francia fővárosba. A Balatontól busszal Budapestre utaznak, majd onnan a reggeli órákban repülővel mennek tovább Párizsba. A program szerint az ebédet már a galloknál költi el a csapat, a csendes pihenőt követően pedig a másnapi helyszínen, a Sport Palotában tréningeznek egyet Pásztorék. A KEK-nyolcaddöntő első összecsapása másnap 16 órakor kezdődik, a visszavágót 23-án tartják.A Tremblay en France tavaly francia kupadöntőt játszott, így indulhatott el a 201011-es sorozatban a KEK-ben. Az előző idényben is ebben a nemzetközi kupában vitézkedett, akkor a négy között esett ki, a spanyol Fraikin BM Granollers búcsúztatta (28:21, 34:38). Két világbajnok is szerepel a keretében, Sebastian Ostertag, valamint Arnaud Bingo.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!