Lerohanták a kirándulók a felújított völgyet

Veszprém - Megrohamozták a turisták az ünnepen a Séd-völgyében a napokban átadott Kolostorok és Kertek projekt több mint egy milliárdért megújult környezetét. A terület mára úgy néz ki, mint egy kisebb vihar után: letaposott gyep, elgurított betongolyókkal díszített sétány fogadja az arra járókat.

Szausev Xénia

Olvasóink telefonáltak, számos észrevétel érkezett az új kirándulóhellyel kapcsolatban. Biciklisek és babakocsisok lavíroztak a keskeny járdán, aki tudott a zöldre is ráhajtott csakhogy elférjen.

 


Előfordult, hogy a gyerekek ugrálóvárként birtokolták a szökőkutat  vajon ki felel a kialakított köztéri alkotások épségéért?
 
Schmidt István, a városfejlesztési iroda vezetője elmondta, hármas biztonságirendszer bevezetését tervezik. - Munkaidőben parkőrök járőröznének a kijelölt területen, a vagyonőr szolgálat váltaná őket a délutáni órákban. A térfigyelő kamerák kialakítása még folyamatban van - fűzte hozzá Schmidt István. - A Szerelem-sziget ösvényein lerakott betongolyó azért mozdult el helyéről, mert a különleges ragasztóanyag nem kötött meg a fagyban  magyarázta, hozzátéve, a műkőből készült szökőkút teherbíró, bár elsősorben nem játszóelemként funkcionál.

A kerékpárosok öröme nem volt teljes, hiszen kisebb káosz alakult ki az özönlő nép miatt, a gyalogosok és a babakocsisok mellett alig fértek el a kialakított nyomvonalon, így a füves területre szorultak ki, ezzel letaposva az éppen csak sarjadó füvet.

Brányi Mária alpolgármester elmondta, nem terveznek kerékpárutat a völgybe, továbbá bízik abban, hogy nagyobb odafigyeléssel és figyelemmel kialakul majd a rend a völgyben és az átmeneti közlekedési nehézségek is megoldódnak.
 
- A növényzet megerősödése után megváltozik a park teherbíró képessége, akkor majd nem lesz kényes a terület - magyarázta, hangsúlyozván a forgalomterelőként működö betongolyók - melyek legfőbb célja, hogy az autókat távol tartsák - helye még nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!