Bear Grylls után szabadon - nomád túlélőverseny a Kelet-Bakonyban

Ajka-Csingervölgy - Tűzgyújtás és menedék készítése nomád körülmények között, valamint vaddisznóvadászat is szerepelt a második alkalommal megrendezett Bozótmíves Túlélőtúra (BOMIT) feladatai között.

Szabó Péter Dániel

 

Újfent a festői Kelet-Bakony adott otthont a második alkalommal megrendezett BOMIT viadalnak, amelynek harminc vállalkozó kedvű csapat vágott neki. A péntek késő esti start után a térképpel felvértezett háromfős társaságok a Kab-hegy környéki erdőben töltötték az éjszakát, majd szombaton elméleti és gyakorlati feladatok kisebb garmadáját kellett megoldaniuk a célba érkezés előtt.

 

 

- Öt, úgynevezett őrzött pontot kellett megtalálniuk a csapatoknak, ahol bizonyíthatták felkészültségüket. A nomád körülmények között történő tűzgyújtás, a (jelképes) vaddisznóra nyilazás éppúgy szerepelt a feladatok között, mint a sérült társ mentése, de a résztvevőknek a saját maguk által készített fáklyával egy barlangban is kutakodniuk kellett - tudtuk meg Csurgó Sándortól, a túrázó berkekben komoly elismertséget kivívott BOMIT egyik főszervezőjétől. Az ismert televíziós túlélőmestert, Bear Grylls-t is minden bizonnyal nehéz feladat elé állító őrzött állomások mellett további öt másik pontot is kijelöltek a szervezők az erdőben, ahol egy-egy betűt rejtettek el. A csapatoknak a célba érkezéskor a betűkből kirakott szót is be kellett diktálniuk, ezért plusz pontokat zsebelhettek be.

 A végeredményekért klikk ide!

 

A jó hangulatú, ám embert próbáló viadal szerencsére baleset nélkül zárult, mindösszesen három csapat adta fel a túrát, de ők is élményekkel telve fogyaszthatták el a szombat este szervírozott babgulyást a versenyközpontnak helyet adó Hubertus Erdei Iskolában.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!