Súlyos baleset a 71-esen: kiégett a Peugeot, életveszélyesen sérült a sofőr

Balatonfüred - Életveszélyes sérüléseket szenvedett annak a Peugeot-nak a 24 éves balatonalmádi vezetője, aki csütörtök este autójával megcsúszott és átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan összeütközött egy Volvo típusú személyautóval Balatonfüred és Csopak között a 71-es főúton. A Peugeot teljesen kiégett.

MTI


A rendőrség közleménye:

Súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt a sofőrt, aki csütörtök este fél nyolckor szenvedett közúti balesetet Balatonfüred külterületén.
A 71-es főúton Csopak irányából Balatonfüred felé tartó, Peugeot típusú személyautó vezetője egy enyhén balra ívelő útkanyarulatban letért a jobb oldali útpadkára, majd megcsúszott és átsodródott a bal oldali belső forgalmi sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező Volvo típusú személyautóval. Az ütközést követően a Peugeot a szalagkorlátnak ütközött, majd a gépkocsi kigyulladt és leégett. Szerencsére a sofőrnek sikerült időben kijutni a roncsból, a 24 éves balatonalmádi fiatalembert súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Mindkét autóban csak a sofőr tartózkodott, a Volvo vezetője nem sérült meg.

A baleseti helyszínelés teljes útzár mellett folyt. A baleset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a rendőrség - tudtuk meg a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának közleményéből.


Csütörtök késő esti információk a balesetről:

Egy személykocsi Csopak felől Balatonfüred irányába közlekedett a 71-es számú, négysávos balatoni főúton, amikor eddig ismeretlen okból áttért a túloldali forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött egy szemből érkező autóval - mondta Futtató Norbert, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek. 

Közlése szerint a forgalmi sávját elhagyó autós súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a vétlen autó vezetője nem sérült meg - mondta az ügyeletes, megjegyezve, hogy a személykocsikban a két járművezetőn kívül más utasok nem ültek. 
A baleseti helyszínelés idejére Balatonfüred és Csopak között teljes az útzárat rendeltek el - közölte az ügyeletes.

A legelső információk a balesetről:

Két autó összeütközött, egy kigyulladt Füred és Csopak között - tudtuk meg a mentőszolgálat ügyeletesétől csütörtök este. Öt mentővel vonultak a helyszínre. Futtató Norbert, a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, információik szerint a Balatonfüred felé haladó gépkocsi eddig tisztázatlan okból összeütközött a vele szemben érkező gépkocsival. A baleseti helyszínelés idejére a 71-es főútat teljesen lezárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!