Babakocsis felvonulás a család napján

Pápa – Babakocsis demonstrációt szervezett vasárnap délután a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete.

Nagy Ildikó

 – Tagcsaládjainkon túl mindenkit hívtunk a babakocsis felvonulásra, akiknek fontos a család intézménye – fogalmazott Krasztel Lászlóné, a pápai egyesület elnöke.

„Család nélkül nincs jövő! Hit a családban, hit a hazában! Társadalmunk alapja a család!” – többek közt ezek a feliratok voltak olvashatók a felvonulók tábláin.   

A közel félszáz apróbb-nagyobb gyermek és szüleik a fúvószenekar felvezetésével a Fő térről indulva egy kört tettek a városban, majd a Március 15. téren a református templom elé vonultak. Itt előbb Márkus Mihály református lelkész gondolatait hallgatták meg, majd Berkes János, a KDNP helyi szervezetének elnöke szólt a demonstrálókhoz.
– Mi, a nemzet jövőjéről felelősen gondolkodó, családos magyar emberek valljuk, hogy a család olyan alapvető, egyetemes és nemzeti érték, aminek a helyzete méltó figyelmet érdemel a mai magyar társadalomban – fogalmazott a szónok, aki arról is beszélt, hogy a család megbecsülése szükséges ahhoz, hogy lelkileg, szellemileg és anyagilag erős társadalmat építhessünk fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!