Guinness rekordkísérlet Veszprémben: Vízivó rekorderek kerestetnek

Veszprém - Magyarországon több mint 30 város, köztük Veszprém is csatlakozott a Magyar Víziközmű Szövetség csúcsdöntő csapatához. A cél, hogy a Vezetékes Vízellátás Napja közeledtével (június 12.) Medárd napján, június 8-án, délután 14 órakor beállítsák az egyszerre, egyidőben legtöbb csapvizet fogyasztó ember rekordját.

Németh F. Bernadett

Az országos Guinness rekordkísérlet veszprémi helyszíne a Szentháromság tér. Az eseményen résztvevők a várban – a visszaszámlálást követően – pontban 14 órakor isszák ki csapvízzel telt poharaikat. Az esemény előtt már délben, két helyszínen: az Óváros tér Vár utcai öblénél és a várban a Benedek hegyi lépcsőlejáratnál megkezdődik a regisztráció. A rekordkísérletet megelőző és az azt követő két órában szórakoztató programokról gondoskodnak a szervező Bakonykarszt Zrt. és az önkormányzat . A többi között táncbemutatók, vízfestés, a Csalán egyesület bemutatója, tombolasorsolás és végül Vastag Tamás műsora alkotják a programsort.

 



A kiváló minőségű csapvíz az egészséges élet egyik alapja, ezért a szervezők a Guinness rekordkísérletet kiegészítő programokkal kötik össze, felhívva a figyelmet az egészséges életmódra. Az Egészséges életmód napja program keretében Gyalogolj a vízért! címmel sportprogramot hirdettek meg minden korosztálynak. Az előzetes tervek szerint játékos, sportos akadályverseny indul 13 veszprémi általános iskola 1-1 csapatának részvételével a belvárosi ivókutak – szökőkutak – Kolostorok és Kertek útvonalon a reggel fél kilenckor a Lovassy Gimnázium udvaráról. Ugyaninnen, fél órával később indulhatnak útra a Gyalogolj a vízért! városi túra résztvevői. Az ellenőrzési pontokon kapott igazoló pecsétek összegyűjtői között, tárgyjutalmakat sorsolnak ki a rekordkísérlet után a Szentháromság téren.

A Guinness rekordkísérlet, napján 10-16 óra között a Bakonykarszt Zrt. az Óváros téren mobil ügyfélszolgálattal, a várban, a közgazdasági technikum régi épületének előterében pedig – „Vízmű Nyílt Nap” keretében – szakmai bemutatóval várja az érdeklődőket. Ugyanebben az időben az Óváros téren az „Egy csepp figyelem Alapítvány” részvételével ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat vehetnek igénybe a Guinness rekordkísérlet iránt érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!