Vizsgálat a füredi kislány halála ügyében - Nem történt szakmai hiba

Veszprém - A balatonfüredi orvosi ügyelet nem vétett szakmai hibát, mulasztásos jogszabálysértés nem történt - állapította meg a megyei kórházban influenzában elhunyt kislány ügyében indított vizsgálat, az infektológiai és a szakfelügyeleti szakvélemények.

Halmos György

Erről dr. Varga Erika megbízott megyei tiszti főorvos, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének vezetője tájékoztatott.

Mint arról február elején beszámoltunk, egy influenza B-vírussal fertőzött balatonfüredi kislány meghalt a Csolnoky Ferenc Megyei Kórházban. Az édesanya úgy vélekedett, ha kislányát az akkori ügyeletes orvos hamarabb megvizsgálja, korábban kerül a kórházba, talán megmenthették volna az életét.

Dr. Bujdosó László helyettes kistérségi tiszti főorvos tájékoztatása szerint bár jogszabály nem írja elő, március 25-től az ügyeleti központban minden hívást rögzítenek. A mentőszolgálattal közös diszpécserszolgálat működtetéséről megkezdődtek a tárgyalások.

Hucker Éva, Hanna édesanyja elmondta, hogy megkapták az esetet kivizsgáló rövid tájékoztatást, de azt inkább nem kommentálja.

- Szeretném lezárni az ügyet, továbblépni, mert nem akarom, hogy még jobban tönkre menjen a családom.

Hozzátette: úgy tűnik, hogy Dorka, Hanna ikertestvére megértette, hogy mi történt.

Ezek is érdekelhetik