Huszonötmilliót fizet a Club Tihany?

Veszprém - Fennáll a Club Tihany üdülőközpont kártérítési felelőssége a Media Hungária konferencia tavalyi megrendezése kapcsán, mondta ki a Veszprém Megyei Bíróság hétfőn.

Győrffy Árpád

Mint lapunkban akkor megírtuk, 2010 májusában a hagyományosan a tihanyi üdülőközpontba tervezett Media Hungary 2010 konferenciát máshol kellett megtartani, mert a Club Tihanyt egy másik rendezvényhez is elígérték.

Bár a konferenciát a konfliktus után Füreden megtartották, a médiavilág több mint ezer főt mozgató legnagyobb országos fóruma és az internettel foglalkozó hasonló szintű társrendezvénye azóta Siófokra települt át. A két nagyhagyományú rendezvény elvándorlásával megyénk nemcsak az évi több ezer vendégéjszakát, hanem a két konferenciával járó jelentős országos sajtónyilvánosságot is elvesztette.

A most hozott közbenső, még nem jogerős ítéletről dr. Ruttner György ügyvéd, a Media Hungária felperes jogi képviselője tájékoztatta szerkesztőségünket. 

Mint elmondta, a megyei bíróság megállapította a Club Tihany kártérítési felelősségének fennállását a Media Hungáriával szemben, mert érvényesen létrejött szerződésük ellenére szerződött a konferencia idejére egy harmadik féllel, így a rendezvény eredeti helyszínét nem biztosította a felperes számára. Ezért a konferenciát a felperesnek váratlanul egy másik helyszínen kellett megrendeznie. Ezen magatartásával a Club Tihany kárt okozott a Media Hungária Bt. felperesnek, amit meg kell térítenie - tolmácsolta az ügyvéd az ítéletet.

Amennyiben a közbenső ítélet jogerőre emelkedik, a per folytatásában már a kártérítés nagyságáról dönt a bíróság. A felperes ténylegesen felmerült kárként 15 millió forint megállapítását kéri, további 10 millió forintot pedig nem vagyoni kárért várnak.

Megkerestük a másik felet is. Dr. Freidler Gábor ügyvéd, az alperes jogi képviselője elmondta, hogy egy esetleges fellebbezésről az írásba foglalt ítélet megismerése után döntenek. Annyit tett hozzá, hogy a kártérítés jogosságát és annak nagyságát egyaránt vitatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!