Schmitt Pál váratlan villámlátogatása a völgyben

Kapolcs - Schmitt Pál köztársasági elnök feleségével, Schmittné Makray Katalinnal és rokonaival vasárnap délután hivatalos bejelentés nélkül, váratlanul, magánemberként érkezett Kapolcsra.

Balla Emőke

A köztársasági elnök és rokonainak megjelenése annyira váratlan volt, hogy még a szervezők sem tudtak róla. Márta István, a Művészetek völgye fesztiváligazgatója éppen könyvbemutatón ült - a Kapolcsi útilapok  című kötetet, a Csigakönyvek hatodik részét mutatták be az Alexandra könyvudvarban -, amikor szóltak neki, hogy megérkezett a köztársasági elnök.Schmitt Pál feleségével, rokonaival, valamint  Márta Istvánnal és Márvány Gyulánéval, Kapolcs polgármesterével együtt rövid sétát tett a falu központjában. A népszerű vendéglátóhelyen, Katlan Tóninál megkóstolta a sült kolbászt, a dinsztelt krumplit és a dödöllét, kezet fogott a Técsői Banda zenészeivel. A jó hangulatú látogatáson hivatalos tárgyalást nem folytatott, magánemberként vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!